«Κανείς δεν θα μου πει πότε θα μείνω έγκυος!»

«Κανείς δεν θα μου πει πότε θα μείνω έγκυος!»

Ακόμα κι αν ισχυριζόμαστε πως εν έτη 2019, σε ένα δυτικό ευρωπαϊκό κράτος, οι ανισότητες των δύο φύλλων έχουν εκλείψει, κάποια πράγματα παραμένουν όπως ακριβώς ήταν και στο παρελθόν: η γυναίκα είναι η κύρια υπεύθυνη για όλες τις ευθύνες των παιδιών, αναλαμβάνει σχεδόν εξ’ ολοκλήρου το νοικοκυριό ενώ είναι εκείνη που πρέπει να βάλει πίσω την καριέρα ή τα ενδιαφέροντά της όταν θα κάνει οικογένεια. Η μόνη διαφορά με τότε είναι πως πλέον η γυναίκα δουλεύει όπως και ο άντρας, συμμετέχει στα οικονομικά του σπιτιού όπως και ο άντρας και αναλαμβάνει ευθύνες πέραν των στερεοτυπικών «γυναικείων», όπως και ο άντρας.

Μία ισότητα σε δύο μέτρα και δύο σταθμά, που αντί να εκτιμηθεί, προκαλεί σχόλια και απορίες όπως την παρακάτω:

«Βλέπω όλες αυτές τις γυναίκες που επιλέγουν να μείνουν έγκυος όταν η καριέρα τους βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της, και προσπαθώ να καταλάβω γιατί το κάνουν…».

Ευτυχώς, υπάρχουν γυναίκες που απαντούν για λογαριασμό μας! Η απάντηση της Cleowade ήταν άμεση και… πληρωμένη:

«Ευχαριστώ για το σχόλιο. Τα καλά νέα (και το λέω αυτό με αγάπη και σεβασμό) είναι πως δεν είναι δική σας δουλειά!

Κι αφού συζητάμε αυτά που δεν καταλαβαίνουμε, να και μερικά πράγματα  που δεν καταλαβαίνω εγώ:

Δεν καταλαβαίνω γιατί οι γυναίκες δεν πληρώνονται όσο και οι άντρες για την ίδια δουλειά.

Δεν καταλαβαίνω γιατί οι γυναίκες είναι σχεδόν πάντα οι κύριες υπεύθυνες για το νοικοκυριό ενώ μέχρι και σήμερα έχουμε αποτύχει ως κοινωνία να διαμορφώσουμε δίκαιες πολιτικές στον εργασιακό χώρο για όλους τους γονείς – άντρες και γυναίκες.

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχουν πρόσβαση όλες οι γυναίκες σε ποιοτική, προσιτή υγειονομική περίθαλψη ώστε να μην χρειάζεται να μένουν άνεργες ή να είναι κακοπληρωμένες για να μπορούν να μεγαλώνουν τα παιδιά τους.

 Και τέλος, δεν καταλαβαίνω γιατί το πότε θα κάνει παιδί μία γυναίκα αφορά κάποιον άλλον εκτός από την ίδια! Είναι πραγματικά άξιο απόρροιας γιατί μπορεί ο καθένας να υπαγορεύσει σε μία μέλλουσα μαμά πότε και υπό ποιες συνθήκες θα αποφασίσει να κάνει τη δική της οικογένεια.

Αυτά είναι μερικά από τα οποία δεν μπορώ να καταλάβω… επίσης, δεν η καριέρα μου δεν βρίσκεται απλά στο “καλύτερο σημείο της”. Έχω από πίσω μια ολόκληρη πορεία – μια ολόκληρη ζωή, μία σταδιοδρομία για την οποία πάλεψα και μια οικογένεια που την διαχειρίζομαι όπως εγώ νομίζω καλύτερα

Πηγή: motherly.ly

v