Η κόρη μου έγινε επιθετική απ' όταν ξεκίνησε βρεφονηπιακό σταθμό. Να την σταματήσω;

Η κόρη μου έγινε επιθετική απ όταν ξεκίνησε βρεφονηπιακό σταθμό. Να την σταματήσω;
Ερώτηση:
Πρόσφατα μετακομίσαμε σε άλλη πόλη με μετάθεση και ξεκίνησα να αναζητώ εργασία. Η μικρή μου είναι μόλις 18 μηνών και καθότι την γράψαμε σε βρεφικό, δεν αντέδρασε καλά που πήγε και μόλις την πήρα απέστρεψε το βλέμμα της, ενώ στο σπίτι εκδήλωσε επιθετικότητα προς εμένα. Μήπως είναι πολύ μωρό για βρεφικό, εφόσον δεν εργάζομαι και κάθομαι σπίτι; Είναι καλύτερα να αναζητήσω σε έναν χρόνο εργασία και να αφοσιωθώ στο κοριτσάκι μου για ένα χρόνο ακόμη;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Διανύετε μια περίοδο σημαντικών αλλαγών για την οικογένεια σας. Η μετακόμιση δεν αφορά απλώς την αλλαγή οικίας, που ακόμη και αυτό είναι σημαντικό, αλλά την αλλαγή όλου του περιβάλλοντος. Αλλάξατε πόλη, επομένως αλλάξατε χώρο, κλίμα, χρώματα, εργασία , απόσταση από αγαπημένα πρόσωπα, ασχολίες, σχέσεις και πολλά άλλα. Όλες αυτές οι αλλαγές στην καθημερινότητα δυσκολεύουν όλους σας, πόσο μάλλον ένα παιδί.

Η όμορφη κόρη σας έχει μάθει σε μια ρουτίνα έως σήμερα, η οποία έχει ανατραπεί εντελώς, και αντιδρά σε αυτό επιθυμώντας να επανέλθουν τα γνώριμα δεδομένα τα οποία της είναι οικεία. Η στάση της αυτή είναι αναμενόμενη. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι εσείς δε θα κάνετε αλλαγές επειδή η κόρη σας ζορίζεται, Οι αλλαγές είναι εντός ζωής και αλίμονο εάν εσείς παραμένετε στάσιμοι. Έχετε λοιπόν να φροντίσετε ώστε οι αλλαγές που κάνετε να είναι υπέρ όλων σας, ώστε να μπορείτε να τις υποστηρίξετε.

Πήρατε την απόφαση να αλλάξετε τόπο διαμονής αφού θεωρήσατε ότι αυτό θα ήταν ένα καλύτερο βήμα για την οικογένεια σας. Έτσι και τώρα, έχετε να σκεφτείτε τι θεωρείτε ότι είναι καλύτερο για εσάς και για την οικογένεια σας συνολικά. Δεν υπάρχει μια αντικειμενικά σωστή απόφαση. Υπάρχει καλή απόφαση και είναι αυτή που ταιριάζει σε εσάς.

Εάν αναζητάτε εργασία και νιώθετε ότι εγκαταλείπετε την κόρη σας πηγαίνοντας την στο βρεφικό σταθμό, τότε δε βιώνετε όμορφα αυτό το βήμα, επομένως δε σας ταιριάζει αυτή η επιλογή. Εάν η αλλαγή αυτή είναι μια υπέροχη αφορμή για να ανοιχτείτε σε έναν νέο τόπο και φροντίζετε την κόρη σας δίνοντας της την ευκαιρία να σχετιστεί με νέα πρόσωπα, να αποκτήσει όμορφές νέες εμπειρίες εντός και εντός σπιτιού, ενώ επιστρέφοντας συναντά μια ευχαριστημένη και γεμάτη μητέρα, τότε σας ταιριάζει αυτή η απόφαση.

Η επιλογή είναι δική σας. Έχετε δυνατότητα να ζήσετε τη φάση αυτήν με πολλούς τρόπους. Επιλέξτε εκείνον με το μεγαλύτερο συμφέρον  για όλους σας.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v