Λαχταριστό χοιρινό με σέλινο για όλη την οικογένεια

Λαχταριστό χοιρινό με σέλινο για όλη την οικογένεια

Είμαστε στη μέση του φθινοπώρου, ο καιρός όπου να ‘ναι θ’ αρχίσει να κρυώνει και οι συνθήκες θα είναι τέλειες για ένα ζεστό χορταστικό φαγητό κατσαρόλας. Στην ελληνική κουζίνα, οι επιλογές είναι πολλές και μία από τις καλύτερες – από εκείνες που προτιμούσε και η γιαγιά μας – είναι το παραδοσιακό χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο. Δείτε πως γίνεται και προετοιμαστείτε κατάλληλα για τα χειμωνιάτικα μενού.

Τι χρειάζεστε

1/2 κιλό χοιρινό κρέας σε κύβους

1/2 κιλό σέλινο κομμένο σε κομμάτια

1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο

1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

1 σκελίδα σκόρδο

1/2 φλυτζάνι του τσαγιού άνιθο ψιλοκομμένο

1 φλυτζάνι του τσαγιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

8 φλυτζάνια του τσαγιού χλιαρό νερό

Αλάτι και πιπέρι

1 αυγό

Χυμός από 1 λεμόνι

Τι κάνετε

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σωτάρετε τα κομματάκια χοιρινού. Μόλις ροδίσουν απ’ όλες τις μεριές (σε 5 με 6 λεπτά), τα βγάζετε και τα βάζετε στην άκρη.

Στο ίδιο σκεύος, ρίχνετε το κρεμμύδι και σωτάρετε για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο με το πράσο και σωτάρετε για άλλα 2-3 λεπτά (ή ώσπου να γίνει το κρεμμύδι διάφανο). Τέλος, ρίχνετε και τον άνιθο και σωτάρετε για 1 λεπτό ακόμη.

Προσθέτετε το κρέας, το νερό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και μόλις πάρει μια βράση, το αφήνετε να βράζει σε μεσαία φωτιά με μισάνοιχτο καπάκι για 45 λεπτά, ανακατεύοντας κάπου κάπου.

Κατόπιν, ρίχνετε το σέλινο (προσθέτετε νερό αν χρειάζεται), ανακατεύετε και αφήνετε να βράσει για ακόμη 30 λεπτά.

Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο,το βγάζετε απ’ τη φωτιά και το τοποθετείτε στην άκρη.

Σε ένα μπολ, χτυπάτε καλά το αυγό με τον αναδευτήρα. Ενώ χτυπάτε, προσθέτετε σιγά σιγά τον χυμό του λεμονιού και συνεχίζετε το χτύπημα ώσπου να έχετε ένα ομογενές μείγμα. Με μια κουτάλα, ρίχνετε στο μπολ μικρές ποσότητες ζωμού από την κατσαρόλα και ανακατεύετε. 

Μόλις το αυγολέμονο ζεσταθεί αρκετά (περίπου στη θερμοκρασία του φαγητού), το ρίχνετε στην κατσαρόλα, την πιάνετε απ’ τα χερούλια και κάνετε κυκλικές κινήσεις να πάει παντού η σάλτσα.

Το λαχταριστό σας χοιρινό με σέλινο είναι έτοιμο. Σερβίρετε αμέσως και απολαμβάνετε!

Πηγή: littlecookingtips.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v