Γιατί οι γυναίκες που λένε αυτό που νιώθουν είναι πιο υγιείς! 

Γιατί οι γυναίκες που λένε αυτό που νιώθουν είναι πιο υγιείς!

Οι περισσότερες από εμάς στην καθημερινότητα προσπαθούμε να αποφύγουμε τις εντάσεις. Χαλιναγωγούμε τα νευρά μας και αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία (όση μας έχει απομείνει) δύσκολες καταστάσεις που μας φέρνουν εκτός εαυτού. Ωστόσο, σε μερικές περιπτώσεις χρειάζεται πού και πού να ανεβάζουμε και τους τόνους και να εκφράζουμε ελεύθερα όσα μας ενοχλούν. Κάποιες φορές ίσως είναι ο μόνος τρόπος για να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας και πόσα μπορούμε να ανεχτούμε!

Για όσες νιώθετε τύψεις που καμιά φορά φωνάζετε, σας έχουμε καλά νέα-καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας έρευναςτο να υψώνεις την φωνή σου και να λες αυτό που σκέφτεσαι είναι σημάδι καλής ψυχικής υγείας.

Η Βορειοαμερικάνικη Εταιρεία Εμμηνόπαυσης (NAMS), διεξήγαγε μια έρευνα όπου αξιολόγησε 304 παντρεμένες γυναίκες, οι οποίες πλησίαζαν ή βρίσκονταν στην εμμηνόπαυση. Όλες ανέφεραν ότι βίωναν περίεργα συμπτώματα κάθε φορά που έβαζαν τις ανάγκες τους σε δεύτερη μοίρα, με το να παραμένουν σιωπηλές για να μην δημιουργήσουν εντάσεις με τον σύντροφό τους. Ανάμεσα σε αυτά εμφανίστηκαν και διάφορα ψυχοσωματικά όπως η δυσκοιλιότητα, η βουλημία, έντονο στρες, υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, αλλά και κατάθλιψη.

Ένα από τα σημεία της μελέτης στα οποία οι ερευνητές έδωσαν ιδιαίτερη σημασία ήταν το να μετρήσουν την συχνότητα που οι γυναίκες είχαν εξάρσεις θυμού ή χαράς. Θεώρησαν ότι αυτές είναι οι στιγμές που μπορούν να αφήσουν ελεύθερα τα συναισθήματά τους -  με το να φωνάξουν δηλαδή και να πουν τι τους ενοχλεί. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που ξεσπούσαν ήταν καλύτερα στην υγεία τους τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, από όσες προτίμησαν να συγκρατηθούν.

Τελικά, φαίνεται πως το να προσπαθούμε συνεχώς να κρατήσουμε τα «προσχήματα» για να αποφύγουμε τις τριβές και τους καυγάδες μόνο κακό μπορεί να μας κάνει. Αυτή η διαρκής προσποίηση προκαλεί έντονο άγχος το οποίο δεν είναι απίθανο να εκδηλωθεί με την μορφή σοβαρών προβλημάτων υγείας που έχουν σχέση με την καρδιά.

Φυσικά πάντα πρέπει να έχουμε στον νου μας να κρατάμε ένα μέτρο. Διαφορετικά κινδυνεύουμε να βλάψουμε τη σχέση μας. Το να λέμε έστω και έντονα τι μας ενοχλεί και πως αισθανόμαστε μπορεί να φέρει πιο κοντά με τον άνθρωπό μας αρκεί να μην το παρακάνουμε…

Και ας μην ξεχνάμε πως έχει πολλά οφέλη και για την υγεία μας!

Πληροφορίες: Brightside.me

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v