To απόλυτο χριστουγεννιάτικο γλυκό: τούρτα χριστουγεννιάτικη μπάλα

To απόλυτο χριστουγεννιάτικο γλυκό: τούρτα χριστουγεννιάτικη μπάλα

Εάν θέλετε να σας επαινέσουν οι καλεσμένοι στο γιορτινό τραπέζι τόσο για τις μαγειρικές σας ικανότητες, όσο και για την φαντασία σας: αυτό είναι το απόλυτο  γλυκό! Φτιάξτε την πιο νόστιμη τούρτα σε σχήμα χριστουγεννιάτικης μπάλας και αφήστε τους όλους άφωνους.

Τι θα χρειαστείτε

Για την τούρτα-κέικ

1 ½ του φλιτζανιού αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)

¾ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¾ του φλιτζανιού βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

½ του φλιτζανιού ζάχαρη

3 αυγά

¾  του φλιτζανιού sour cream

¼ του φλιτζανιού γάλα

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2 κουταλιές της σούπας κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

**Αυτά τα υλικά μας βγάζουν για δύο μικρά κέικ, μαγειρεμένα σε στρογγυλή φόρμα. Χωρίστε τα μείγμα στα δύο.

Για την γέμιση

225 γραμμάρια τυρί κρέμα

¼ του φλιτζανιού βούτυρο

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2 φλιτζάνια άχνη ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας sour cream

Για το ντεκόρ

453 γραμμάρια κόκκινη ζαχαρόπαστα

100 γραμμάρια άσπρη ζαχαρόπαστα

Κουπ πατ σε σχήμα χιονονιφάδας ή ό,τι άλλο θέλετε

Τι πρέπει να κάνετε

Για την τούρτα-κέικ

Χτυπήστε σ’ ένα μπολ με ηλεκτρικό μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη, σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, το αλάτι, και την μαγειρική σόδα. Χτυπήστε ένα-ένα τα αυγά και ρίξτε την sour cream, το εκχύλισμα βανίλιας και το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.


Ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. Έπειτα, ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά. Για να δείτε αν τα κέικ είναι έτοιμα, τρυπήστε με μια οδοντογλυφίδα το κέντρο. Αν η οδοντογλυφίδα δεν έχει κανένα υπόλειμμα προχωράτε παρακάτω.



Για την γέμιση

Σ’ ένα μπολ χτυπήστε το τυρί κρέμα, το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλια πολύ καλά και στη συνέχεια προσθέτετε την άχνη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να πάρει μια κρεμώδη υφή.



Για το στήσιμο

Βήμα 1ο

Κόψτε και τα δύο κέικ στα δύο. Χρησιμοποιήστε το ένα κομμάτι σαν βάση και προσθέστε λίγο από την γέμιση.



Βήμα 2ο

Τοποθετείστε ένα κομμάτι κέικ, από πάνω και αλείψτε πάλι με την γέμιση. Επαναλάβετε τη διαδικασία.



Βήμα 3ο

Αλείψτε με το υπόλοιπο της γέμισης όλο την «μπάλα» που έχετε φτιάξει.



Βήμα 4ο

Αφού πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη, απλώνετε την κόκκινη ζαχαρόπαστα πάνω στην χριστουγεννιάτικη μπάλα και κόβετε τα κομμάτια που προεξέχουν.



Βήμα 5ο

Τέλος χρησιμοποιήστε την άσπρη ζαχαρόπαστα για να φτιάξετε την άκρη της μπάλας, αλλά και τα σχέδια που επιθυμείτε όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Για να κολλήσουν τα σχέδια πάνω στην τούρτα χρησιμοποιήστε λίγο νερό.



 Πηγή και φωτογραφίες: roxyskitchen.com

v