Πώς να κάνετε το γιορτινό τραπέζι πιο λαμπερό

Πώς να κάνετε το γιορτινό τραπέζι πιο λαμπερό

Η ώρα για το πολυαναμενόμενο χριστουγεννιάτικο τραπέζι πλησιάζει – και για το πρωτοχρονιάτικο, λίγο μετά – και η προσοχή μας, εκτός απ’ το εορταστικό μενού, επικεντρώνεται και στο πώς θα γίνει όσο πιο λαμπερό, ξεχωριστό και αξιομνημόνευτο γίνεται. Ευτυχώς, αυτό είναι κάτι που δεν απαιτεί τον κόπο που απαιτεί η μαγειρική, αλλά πρωτίστως, την καλή διάθεση και την εφευρετικότητα μας. Εμείς, σας δίνουμε μερικές ιδέες για να πάρετε μπρος. Τα υπόλοιπα είναι στο χέρι σας.

Επιλέξτε κάτι εξαιρετικό για το επίκεντρο

 

Κανένα γιορτινό τραπέζι δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς ένα εντυπωσιακό κομμάτι στο κέντρο του, εκεί που θα πέσει το βλέμμα όλων των καλεσμένων. Επιλέξτε κάτι αληθινά λαμπερό ή κάτι ιδιαίτερο που θα συζητηθεί ή, απλώς, φτιάξτε μια δική σας σύνθεση με τα πιο όμορφα γιορτινά στολίδια σας.

 

Συνδυάστε τραπεζομάντηλα και runners

Ένα τραπεζομάντηλο, όσο γιορτινό και αν είναι, δε φτάνει να δώσει στο τραπέζι σας την αίσθηση του ξεχωριστού που επιθυμείτε. Χρησιμοποιείστε, για παράδειγμα, ένα απλό τραπεζομάντηλο για βάση κι ένα δεύτερο – ή κάποιο runner – σε πιο λαμπερό χρώμα ή σχέδιο, στρωμένο λίγο πιο ατημέλητα ή με καλοστημένες πτυχώσεις.

Μην ξεχάσετε τα κεριά

Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή που πάει πολύ με την κατανυκτική ατμόσφαιρα και τα γιορτινά κεριά. Χαμηλώστε τα φώτα και στολίστε το τραπέζι με όμορφα διακοσμημένα κεριά, σε εντυπωσιακά δοχεία και κηροπήγια

Συνδυάστε διαφορετικά σερβίτσια 

Το γιορτινό τραπέζι περιλαμβάνει σίγουρα πολλά πιάτα κι έτσι, τα σερβίτσια μπορούν να γίνουν μέρος της υπέροχης εικόνας που θ’ αντικρίσουν οι καλεσμένοι σας. Συνδυάστε τα πιάτα για το κυρίως γεύμα με ελαφρώς πιο διακοσμητικά μικρότερα για να δώσετε έξτρα χρώμα και να εμπλουτίσετε το ύφος του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού.

Χρησιμοποιήστε βίντατζ ποτήρια

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο του γιορτινού τραπεζιού είναι τα διαφορετικά ποτήρια – για το απεριτίφ, το νερό, το κρασί, αλλά και το χωνευτικό. Αν τα ποτήρια σας είναι μίνιμαλ, μπορείτε να δώσετε μια αριστοκρατική νότα στο τραπέζι, χρησιμοποιώντας βίντατζ ποτήρια για το απεριτίφ ή το χωνευτικό λικέρ (που αξίζει, σίγουρα, να συμπεριλάβετε στο μενού).

Αλλάξτε την γιορτινή παλέτα

Το κόκκινο είναι ένα χρώμα που δε λείπει ποτέ απ’ το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, αλλά αυτό δεν αποτελεί κανόνα απαράβατο. Στο φετινό τραπέζι σας, το κόκκινο μπορεί να λάμψει διά της απουσίας του κι εσείς να παίξετε με άλλα όμορφα χρώματα στους αγαπημένους σας τόνους.

Ανοίξτε την όρεξη των καλεσμένων με… δωράκια

Το πνεύμα των γιορτών εκφράζεται με τον καλύτερο τρόπο όταν χαρίζουμε δώρα στους ανθρώπους που αγαπάμε. Μεταδώστε το και στους καλεσμένους σας, ώστε το τραπέζι σας να λάμψει απ’ τα χαμόγελά τους, αφήνοντας από ένα ξεχωριστό συμβολικό δωράκι σε κάθε σερβίτσιο.

Καλές και λαμπερές γιορτές!

Φωτογραφίες: Pinterest.com

v