Ο κανόνας των 4 δώρων για να χαρίσετε τα πιο όμορφα παιδικά δώρα!

Ο κανόνας των 4 δώρων για να χαρίσετε τα πιο όμορφα παιδικά δώρα!

Τα δώρα, ειδικά για τα παιδιά που δεν βρίσκονται στο πολύ άμεσο περιβάλλον μας, είναι μια δύσκολη υπόθεση. Από τη μία θέλουμε να τους εκφράσουμε την αγάπη μας και να δούμε ματάκια τους να χαμογελούν, από την άλλη σπάμε το κεφάλι μας για το τι θα τους πάρουμε. Πολλές φορές, μάλιστα, αγοράζουμε πανάκριβα παιχνίδια ή ρούχα που καταλήγουν να σκονίζονται σε κάποια ντουλάπα ή στο πατάρι.

Για να μην συμβεί κάτι αντίστοιχο και επόμενη φορά, ακολουθήστε τον κανόνα των 4 δώρων ώστε να κάνετε δώρα χρήσιμα, χωρίς να πηγαίνουν στράφι τα χρήματά σας.

Κανόνος πρώτος: αγοράστε κάτι που θέλει

Δεν είναι ντροπή να ρωτήσουμε το παιδί ή την μητέρα του τι θέλει για δώρο. Τα γούστα μεταξύ των ανθρώπων είναι διαφορετικά, ενώ το παιχνίδι που αρέσει στο δικό σας παιδί δεν είναι απαραίτητο πως θα αρέσει και στο άλλο. Κι αν είστε από εκείνους που υποστηρίζουν πως θα διαλέξετε το δώρο σύμφωνα με τα δικά σας γούστα, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσετε και να τα επιλέγετε με βάση το γούστο του ενδιαφερόμενου.

Κανόνας δεύτερος: αγοράστε κάτι που χρειάζεται

Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να συνεννοηθείτε κατευθείαν με τους γονείς του παιδιού. Εάν το δώρο σας μπορεί να καλύψει κάποια βασική ανάγκη του παιδιού, αφενός δεν σκονιστεί στο πατάρι και αφετέρου θα ανακουφίσετε οικονομικά τους γονείς του παιδιού.

Κανόνας τρίτος: αγοράστε κάτι που φοράει

Είναι πραγματικά ανώφελο να αγοράσετε στην μικρή σας αγαπημένη ένα φόρεμα με στρας και πέρλες που το είδατε στη βιτρίνα και σας εντυπωσίασε, εάν εκείνη προτιμά τις φόρμες και τα τζιν. Μην αφήσετε τον ενθουσιασμό σας να σας παρασύρει και επιλέξτε ένα ρούχο που το παιδί θα το ευχαριστηθεί.

Κανόνας τέταρτος: αγοράστε κάτι που θα διαβάσει

Στην ίδια λογική, εάν καταλήξετε να δωρίσετε σε ένα παιδί βιβλίο, μην κινηθείτε μόνο με γνώμονα την ηλικία και το φύλο του. Λάβετε υπόψη σας τα ενδιαφέροντά του και επιλέξτε κάτι που, ακόμα κι αν δε θα το αγοράζατε ποτέ για το δικό σας παιδί, θα είναι το καλύτερο δώρο στην συγκεκριμένη περίπτωση.

v