Τα αντιισταμινικά αυξάνουν τις πιθανότητες για σύνδρομα και άλλες ανωμαλίες;

Τα αντιισταμινικά αυξάνουν τις πιθανότητες για σύνδρομα και άλλες ανωμαλίες;

Ερώτηση:
Γεια σας. Ίσως ακουστεί λίγο άτοπη η απορία μου όμως θα ήθελα να μάθω αν τα φάρμακα επηρεάζουν την ποιότητα σπέρματος και κατ’ επέκταση και το έμβρυο στην προσπάθεια σύλληψης. Εννοώ αν για παράδειγμα τα αντιισταμινικά που παίρνω εγώ να αυξάνουν πιθανότητες για σύνδρομα ή άλλες ανωμαλίες στην προσπάθεια σύλληψης. Ευχαριστώ πολύ.
Απάντηση:

Δεν μου γράφετε ποιο φάρμακο, σε τι δοσολογία το παίρνετε για να σας πω πιο συγκεκριμένα. Γενικώς, όλα τα φάρμακα δεν είναι ευνοϊκά όσον αφορά τη γονιμότητα. Παρόλα αυτά εγκυμοσύνη που έχει επιτευχθεί από αντισταμινικά σαν γενική κατηγορία, όταν έπαιρνε ο άντρας, πήγανε καλά.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v