6 σημάδια ότι ο σύντροφός σας είναι ένα μεγάλο παιδί

6 σημάδια ότι ο σύντροφός σας είναι ένα μεγάλο παιδί

«Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω κι άμα με ψάχνεις θα 'μαι ακόμα στην αλάνα...» τραγούδησαν κάποτε οι αγαπημένοι Ζιγκ Ζαγκ και μίλησαν στις καρδιές μας, αφού, εδώ που τα λέμε, οι άντρες έχουν την τάση να παραμένουν παιδιά όσο κι αν μεγαλώσουν και όσες ευθύνες και αν αναλάβουν. Τι γίνεται όμως μ’ εκείνους που αρνούνται πεισματικά να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, φέρονται εντελώς ανώριμα και αφήνουν τις γυναίκες τους να παίρνουν όλες τις σημαντικές αποφάσεις; Αν υποψιάζεστε ότι ο σύζυγός σας είναι ένα μεγάλο παιδί, μη χάνετε άλλο χρόνο. Επιβεβαιώστε το αναζητώντας τα παρακάτω ανησυχητικά σημάδια στη συμπεριφορά του:

Τα αφήνει όλα χάλια και δεν βοηθάει με τίποτα

Όπως ξέρουμε πολύ καλά, τα παιδιά δεν έχουν πλήρη συναίσθηση της δουλειάς που απαιτεί ένα σπίτι για να είναι καθαρό, τακτοποιημένο και εν τέλει, ευχάριστο για όσους κατοικούν εκεί. Αναμενόμενα, λοιπόν, μέχρι μια ηλικία, πετούν τα πράγματά τους εδώ κι εκεί και αφήνουν παντού έναν χαμό για να καθαρίσει η μαμά. Αν ο σύντροφός σας αντιμετωπίζει το σπίτι με τον ίδιο τρόπο, σαν να ήταν ο παιδότοπός του, χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν την κούρασή σας και το γεγονός ότι δεν είστε η μάνα του, τότε δεν είναι απλώς ανώριμος, αλλά και αναίσθητος.

Πάντα του φταίνε οι άλλοι

Ένα παιδί δεν είναι σε θέση να φέρεται υπεύθυνα και να αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι κάνει – αυτό είναι κάτι που το μαθαίνει καθώς μεγαλώνει. Φαίνεται, όμως, πως κάποιοι άνδρες δεν το μαθαίνουν ποτέ. Αντίθετα, μαθαίνουν να κατηγορούν παντα κάποιον άλλον όποτε κάτι τους πάει στραβά, έχουν μια αποτυχία ή αμελούν τα καθήκοντά τους. Αν ο σύζυγός σας έχει την τάση να βρίσκει άλλοθι για το κάθε τι που του καταλογίζετε και να ρίχνει το φταίξιμο σε οποιονδήποτε εκτός απ’ τον εαυτό του, ίσως είναι αργά για ν’ αλλάξει τρόπους.

Δεν μπορεί να κρατήσει μια δουλειά

Τα παιδιά δεν δουλεύουν, αλλά καταπιάνονται με πολλά και αλλάζουν πολύ συχνά διάθεση και προτιμήσεις, όταν τα παιχνίδια, τα μαθήματα ή οι εξωσχολικές δραστηριότητες γίνονται πολύ απαιτητικά ή πολύ χρονοβόρα για τα γούστα τους. Ένας ενήλικας, πάλι, δεν έχει την πολυτέλεια να πηδάει από τη μια δουλειά στην άλλη μέχρι να βρει αυτό που «του ταιριάζει» και το ξέρει καλά. Αν ο σύντροφός σας δε στεριώνει σε μία δουλειά λέγοντας συνεχώς πως του αξίζει κάτι καλύτερο, τότε φέρεται μάλλον σαν ανέμελο παιδί παρά σαν υπεύθυνος ενήλικας.

Πιστεύει ότι όλοι του «χρωστάνε» 

Τα παιδιά μοιάζουν καμιά φορά λες και γεννιούνται με την αίσθηση ότι υπάρχουμε για να τα υπηρετούμε. Περιμένουν τα πάντα από εμάς και περνάνε μια σχετική αγωνία όταν αρχίσουν να αντιλαμβάνονται ότι η ζωή δεν λειτουργεί μ’ αυτόν τον τρόπο. Το περίεργο είναι ότι υπάρχουν άντρες που δεν χρειάστηκε ποτέ να βγουν από αυτήν την υπέροχη φούσκα κι έχουν την εντύπωση ότι γεννήθηκαν για να είναι «πασάδες». Αν ο σύζυγός σας είναι ένας απ’ αυτούς, ίσως είναι καλή ώρα να ζητήσετε τα ρέστα απ’ την πεθερά σας.

Σας κάνει δώρα που στην πραγματικότητα είναι για ‘κείνον

Όταν ένα παιδί ακούει τη λέξη «δώρο», το πρώτο πράγμα που σκέφτεται είναι ότι προορίζεται για ‘κείνο. Κι όταν συνειδητοποιεί ότι δεν είναι, το πρώτο πράγμα που αισθάνεται είναι ότι... θα ‘πρεπε να προορίζεται για ‘κείνο! Αν ο άντρας σας σκέφτεται μόνο τον εαυτό του και αδιαφορεί για τα αισθήματά σας σε βαθμό που τα δώρα που σας κάνει έχουν περισσότερο ενδιαφέρον και είναι πιο διασκεδαστικά για ‘κείνον παρά για εσάς, τότε μοιράζεστε τα βάρη της ζωής με έναν γιγάντιο μπέμπη και πρέπει να το ξανασκεφτείτε. 

Αποφεύγει κάθε δύσκολη συζήτηση

Είναι φυσιολογικό για ένα παιδί να εφαρμόζει τη μέθοδο «αν προσποιηθώ ότι δε συμβαίνει, τότε θα περάσει και θα τη γλιτώσω», αφού είναι κι αυτός ένας πρωτόλειος τρόπος να επιβιώσει στον δυσνόητο κόσμο των μεγάλων. Ένας μεγάλος, όμως, ανήκει σ’ αυτόν τον κόσμο και είναι υποχρεωμένος να αντιμετωπίζει όσα του συμβαίνουν με ψυχραιμία και διάθεση να βρει τη λύση. Αν ο σύντροφός σας αποφεύγει διαρκώς τις δύσκολες συζητήσεις και αναβάλλει συνεχώς την επίλυση των ζητημάτων που συσσωρεύονται, είναι σημάδι ότι... ξέχασε να μεγαλώσει.

v