Οι 8 συνήθειες των γυναικών που φαίνονται 10 χρόνια νεότερες

Οι 8 συνήθειες των γυναικών που φαίνονται 10 χρόνια νεότερες

Η ηλικία είναι απλώς ένα νούμερο και όπως λένε αρκετοί «είμαστε όσο νιώθουμε». Δυστυχώς όμως ο χρόνος δεν κάνει εκπτώσεις στις ρυτίδες, στα κιλά και στην ενέργεια - ή τουλάχιστον σε κάποιες γυναίκες… Γιατί σε κάποιες άλλες όχι μόνο δεν αφήνει τα σημάδια του, αλλά τις προσπερνάει εντελώς.

Ξέρετε ποιες εννοούμε! Όλες έχουμε μια γνωστή που ενώ είναι 45, φαίνεται με το ζόρι 30. Και όλες έχουμε την ίδια απορία: πώς στο καλό τα καταφέρνουν!

Ρωτήσαμε αρκετές γυναίκες από αυτήν την αξιοζήλευτη κατηγορία και ανακαλύψαμε ότι ούτε έχουν κλείσει συμφωνία με το διάολο, ούτε έπεσαν μικρές στη χύτρα με το ελιξίριο της νεότητας. Αντίθετα τα μυστικά τους είναι πολύ εύκολο να εφαρμοστούν στην καθημερινότητα.

1) Ξέρουν ποιο είναι το κούρεμα και χτένισμα που τις κολακεύει και «κρύβει» τα χρόνια τους!

Advertisement
 
 
 
 

2) Ξέρουν να ντύνονται! Λένε «όχι» στα φαρδιά και ένα μεγάλο «ναι» στα χρώματα.

3) Περιποιούνται καθημερινά το δέρμα τους: ξεβάφονται σωστά, βάζουν κρέμες, δεν το παρακάνουν με το μακιγιάζ και φροντίζουν πάντα για την ενυδάτωση του δέρματος.

4) H γυμναστική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Μην φανταστείτε, όμως, ότι βάζουν εργατοώρες στο γυμναστήριο. Λίγο το τζόκινγκ, λίγο το περπάτημα, κάνουν θαύματα.

5) Προσέχουν την διατροφή τους και πίνουν πολύ νερό. 

6) Δίνουν έμφαση στην περιποίηση της επιδερμίδας τους φορώντας ειδικές κρέμες που απευθύνονται στην πραγματική τους ηλικία, φορώντας αντηλιακό και χρησιμοποιώντας προϊόντα απολέπισης.

7) Χαμογελούν και γελούν! Λίγα πράγματα είναι τόσο αφοπλιστικά και ελκυστικά όσο το χιούμορ. Το να μη φοβάσαι να αστειευτείς με τον εαυτό σου και τα ελαττώματά σου, να έχεις κάθε διάθεση να δεις την αστεία πλευρά της πιο σκοτεινής κατάστασης και να 'σαι ετοιμόλογος, είναι προσόν. Κι είναι από τα προσόντα εκείνα που σε κάνουν ακαταμάχητο, ακόμα και για τους πιο… ξινούς.

8)  Γνωρίζουν καλά ότι κανείς δεν είναι τέλειος ! Οι ατέλειες (οι «έξω» μας και οι «μέσα» μας) είναι δυο ειδών: είτε «επιλύσιμες» (εννοούμε ότι υπόκεινται σε αλλαγές, αν το πάρουμε απόφαση – όπως το βάρος) είτε απ’ αυτές που τις παντρευόμαστε και πορευόμαστε μαζί τους στο διηνεκές. Επομένως, αν μπορείς ν’ αλλάξεις κάτι, το αλλάζεις. Αν δεν μπορείς, συμφιλιώνεσαι. Τόσο απλά.

 

v