4 σιωπηλοί αγώνες που δίνει κάθε εσωστρεφής μαμά

4 σιωπηλοί αγώνες που δίνει κάθε εσωστρεφής μαμά

Όταν από την φύση σου είσαι εσωστρεφής, αυτό δεν αλλάζει ούτε όταν γίνεσαι μητέρα. Ίσα ίσα που η καθημερινότητά σου δυσκολεύει ακόμα περισσότερο.Ενώ για τις περισσότερες γυναίκες είναι πολύ εύκολο να πουν δυο κουβέντες με κάποια άλλη μαμά ή να βγουν για ένα καφέ, για κάποιες άλλες είναι ένας σιωπηλός αγώνας, με αποτέλεσμα πολλές φορές να νιώθουν στην «απ’ έξω».

Όταν όμως έχεις παιδιά ,θέλοντας και μη, οφείλεις να ανοίξεις τον κοινωνικό σου κύκλο και να συναναστραφείς με πολλά άτομα, τόσο για να μην εμποδίσεις την κοινωνικότητα των μικρών σου, όσο και για εσένα την ίδια. Η μητέρα αυτή δεν ντρέπεται να παραδεχτεί πόσο μόνη αισθάνεται εξαιτίας της εσωστρέφειάς της και το μόνο σίγουρο είναι ότι πολλές γυναίκες νιώθουν ακριβώς έτσι.

« Σήμερα ενώ περίμενα να χτυπήσει το κουδούνι του Δημοτικού για να πάρω την μικρή μου κόρη παρατηρούσα τις μαμάδες που στέκονταν πιο δίπλα από μένα. Είχαν σχηματίσει πηγαδάκια και συζητούσαν, φώναζαν και γελούσαν.Ούτε τρεις μήνες δεν έχουν περάσει από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν φιλικές σχέσεις μεταξύ τους. Δεν θα το κρύψω, ζηλεύω αρκετά.

Είμαι εξαιρετικά εσωστρεφής και δυσκολεύομαι  να πιάσω ακόμα και ‘’ψιλή κουβέντα’’ με ανθρώπους που δεν γνωρίζω. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να είμαι αμήχανα χαμογελαστή και σιωπηλή.

Λίγες μπορούν να με καταλάβουν, αλλά όσες είστε σαν και εμένα ξέρω πραγματικά τι αγώνα δίνετε καθημερινά. Όχι τόσο γιατί σας ενδιαφέρουν οι καινούριες γνωριμίες, αλλά επειδή δεν θέλετε να εμποδίσετε την κοινωνικοποίηση των παιδιών σας.

Ξέρω ότι στα παιδικά πάρτι και τις άλλες μαμαδο-συναντήσεις νιώθετε παράταιρη-σαν μην καταλαβαίνετε για ποιον λόγο βρίσκεστε εκεί. Συμμετέχετε αμήχανα στις συζητήσεις, φοβάστε ότι δεν έχετε κάτι να πείτε και ενώ θέλετε πραγματικά να κάνετε καλή εντύπωση, συνήθως καταλήγετε ακόμα πιο αποξενωμένη σε μια γωνιά του καναπέ.

 Φοβάστε μην σας περάσουν για ψηλομύτα και προκαλέσετε αντιπάθειες από το «πουθενά». Πολλές φορές νιώθω ότι κάπου στο πρόσωπό μου γράφει ‘’μην πλησιάζετε’’, γι’ αυτό και οι περισσότερες μαμάδες όταν με βλέπουν απλώς με χαιρετούν με ένα νεύμα χωρίς να προσπαθήσουν να με προσεγγίσουν. Δεν θα ήθελα ποτέ να προβάλλω την εικόνα της μαμάς που είναι σνομπ και θεωρεί τον εαυτό της καλύτερο.

 Εξαρτάστε πολύ συχνά από κάποιον κοντινό σας άνθρωπο για να νιώσετε άνετα σε μέρη με πολύ κόσμο. Μπορεί να είναι ο σύζυγός σας ή καλύτερή σας φίλη, το ζήτημα είναι ότι βασίζεστε ολοκληρωτικά σε εκείνους για να συναναστραφούν με τους υπόλοιπους γύρω σας.

Νιώθετε μόνες! Γιατί όπως και να το κάνουμε είναι πολύ σημαντικό να έχεις δυο-τρεις μαμάδες στη ζωή σου, τις οποίες θα μπορείς να συμβουλευτείς, να μιλήσεις για τα μαθήματα, την καινούρια δασκάλα και το κατά πόσο τα παιδιά σας κάνουν καλή παρέα μεταξύ τους.

Προσωπικά, δεν θα σταματήσω να προσπαθώ. Σήμερα λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι πλησίασα κάποιες μαμάδες και δειλά-δειλά συμμετείχα στην συζήτησή τους. Μπορεί να μη σας συμβεί με την πρώτη να γνωρίσετε μαμάδες που θα γίνουν αμέσως καλές σας φίλες. Μπορεί, ακόμα, να μην έχετε πάντα τον χρόνο ή την διάθεση να συναναστραφείτε μαζί τους ή να τηρήσετε τα «ραντεβού» σας στην παιδική χαρά.

Σταδιακά, όμως, και μετά από πολλές γνωριμίες θα βρείτε σίγουρα αυτές με τις οποίες θα ταιριάξετε και, με τον καιρό, να δεθείτε. Αρκεί να έχετε υπομονή, επιμονή και όσο μπορείτε να αναπληρώνετε τις χαμένες ευκαιρίες για κοινές συναντήσεις. Αξίζει τον κόπο!»

 

v