Πώς να φτιάξετε ένα ψεύτικο χριστουγεννιάτικο τζάκι που θα μοιάζει με αληθινό!

Πώς να φτιάξετε ένα ψεύτικο χριστουγεννιάτικο τζάκι που θα μοιάζει με αληθινό!

Το τζάκι, καλώς ή κακώς, είναι ένα στοιχείο άμεσα συνδεδεμένο με τα Χριστούγεννα! Ο εορταστικός στολισμός, η οικογένεια συγκεντρωμένη γύρω του ή ακόμα και η κρεμασμένη κάλτσα που θα υποδεχτεί το δώρο του Άη Βασίλη, προσδίδουν ζεστασιά και μια χαρμόσυνη ατμόσφαιρα στο σπίτι.

Δυστυχώς, όμως, τα περισσότερα σπίτια δεν έχουν τζάκι. Όλοι εμείς, λοιπόν, οι συντάκτες του mama365,  σκεφτήκαμε να φτιάξουμε ένα ψεύτικο τζάκι που όμως θα μοιάζει με αληθινό, ειδικά για τα Χριστούγεννα! Δείτε πώς: 

Τι θα χρειαστείτε

Απαιτούμενος χρόνος: Λιγότερο από 1 ώρα

4 χαρτόκουτα τετράγωνα 45 εκατ.

2 χαρτόκουτα ορθογώνια 70 Χ 50 Χ 12,5 εκατ.

Χαρτοταινία συσκευασίας σε καφέ χρώμα

Εάν το ζωγραφίσετε: ένα ορθογώνιο σφουγγάρι (σε μέγεθος τούβλου), ακριλικό χρώμα και λευκό χαρτί για την βάση του τζακιού.

Εάν επιλέξετε κολάζ: ταπετσαρία που μοιάζει με τούβλα ή πέτρα (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας). 

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 10

Συναρμολογείστε τα τέσσερα κουτιά. Αφήνοντας το επάνω καπάκι ανοιχτό, σφραγίστε όλες τις υπόλοιπες ενώσεις με την ταινία συσκευασίας. Βάλτε τα κουτιά ανά δύο (το ένα πάνω στο άλλο), με το ανοιχτό καπάκι στην ίδια πλευρά και στερεώστε τα καπάκια μεταξύ τους με ταινία.

Βήμα 2ο

Τοποθετήστε τις δύο διπλές κούτες αντικριστά, έτσι ώστε τα ανοικτά καπάκια να συναντιούνται στη μέση. Δέστε μεταξύ τους τα καπάκια με ταινία για να διαμορφώσετε τον πίσω τοίχο της εστίας του τζακιού.

Βήμα 3ο

Εάν το ζωγραφίσετε: Καλύψτε την επιφάνεια με λευκό χαρτί και κολλήστε το με κόλλα για να σχηματιστούν οι αρμοί. Μέσα σ’ ένα χάρτινο πιάτο βάλτε το ακρυλικό χρώμα της επιλογής σας, μουσκέψτε το σφουγγάρι και έπειτα αποτυπώσετε σειρές από τούβλα επάνω στην εστία, επαναλαμβάνοντας την επικάλυψη με χρώμα, όπου νομίζετε ότι είναι απαραίτητο.

 

Εάν χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία: αντί να χρωματίσετε το τζάκι σας, μπορείτε να το καλύψετε με ταπετσαρία από τούβλα ή πέτρες. 

Βήμα 4ο

Στολίστε το με φωτάκια, χριστουγεννιάτικες μπότες, φάτνη ή ό,τι άλλο θέλετε και κάντε το να φαίνεται σαν αληθινό! 

Φωτογραφίες: pinterest.com

 

v