7 λάθη που κάνετε όταν ξεβάφεστε και κάνουν κακό στο δέρμα σας!

7 λάθη που κάνετε όταν ξεβάφεστε και κάνουν κακό στο δέρμα σας!

Oι περισσότερες γυναίκες κάνουμε ένα - ή και παραπάνω! - λάθη, όταν ξεβαφόμαστε. Προκειμένου να γλυτώσουμε χρόνο, χρησιμοποιούμε ένα ξεβαφτικό μαντιλάκι και θεωρούμε ότι έτσι ξεμπερδέψαμε. Δεν είναι λίγες επίσης οι φορές που από την κούραση πέφτουμε για ύπνο χωρίς να ξεβαφτούμε. Αυτές οι συνήθειες, όμως, είναι πολύ επιβλαβείς για το δέρμα μας και το καταστρέφουν. Διαβάστε τα 5 λάθη που κάνουμε (σχεδόν) όλες, προς γνώση και συμμόρφωση!

Τρίβετε τα μάτια σας για να τα ξεβάψετε

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε είναι να τρίβουμε την περιοχή των ματιών με ένα ξεβαφτικό μαντιλάκι, θεωρώντας ότι έτσι πετυχαίνουμε το σωστό ντεμακιγιάζ. Ωστόσο, αυτό το σημείο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και αν δεν είμαστε προσεκτικές μπορεί να «σπάσει» πιο εύκολα και γρήγορα.

Ο καλύτερο τρόπος για να ξεβάψουμε τα μάτια μας είναι να μουλιάσουμε βαμβάκι στο ξεβαφτικό διάλυμα και να πιέσουμε ελαφρά, αφαιρώντας το μακιγιάζ προς τα δεξιά ή αριστερά αντίστοιχα επαναλαμβάνοντας όσες φορές χρειαστεί.

Δεν πλένετε το πρόσωπο με νερό μετά το ντεμακιγιάζ

Τα μαντιλάκια ντεμακιγιάζ όσο χρηστικά και αν είναι δεν είναι αρκετά για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ από την επιφάνεια του δέρματος, καθώς αφήνουν πολλά υπολείμματα που συσσωρεύονται στους πόρους. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο αμέσως μετά να πλύνετε το πρόσωπό σας με άφθονο νερό.

Δεν μαζεύετε τα μαλλιά πριν αρχίσετε να ξεβάφεστε

Δεν είναι μόνο βολικό, είναι και απαραίτητο για να απομακρύνετε καλά το μακιγιάζ που συσσωρεύεται κοντά στις φύτρες των μαλλιών.

Πλένετε το πρόσωπο με καυτό ή κρύο νερό

Το χλιαρό νερό είναι η σωστή επιλογή για να πλένετε το πρόσωπό σας, αφού ξεβαφτείτε. Το κρύο νερό συρρικνώνει τους πόρους, ενώ το καυτό κάνει το δέρμα ξηρό.

Δεν χρησιμοποιείτε ενυδατική κρέμα μετά το ντεμακιγιάζ

Αφού αφαιρέσετε το μακιγιάζ και στεγνώσετε το πρόσωπό σας, είναι απαραίτητο για την προστασία του δέρματός σας να εφαρμόσετε ένα ενυδατικό προϊόν. Μπορεί να είναι ένα toner, ένα serum ή μια κρέμα. Αν χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα εφαρμόστε πρώτα το toner, καθώς εξομαλύνει το pH του δέρματος και έπειτα την ενυδατική σας.

Δεν χρησιμοποιείτε νερό micellar

Τα ειδικά μαντιλάκια και το γαλάκτωμα/λοσιόν αφαίρεσης μακιγιάζ, ανήκουν πλέον στις παλιές πρακτικές ντεμακιγιάζ. Η τελευταία λέξη της κοσμετολογίας είναι το νερό micellar που είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για όσες έχουν ευαίσθητη ή πολύ ξηρή επιδερμίδα. Προσφέρει όμως μία ήπια εναλακτική στα προϊόντα ντεμακιγιάζ και μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό ως το προϊόν που θα χρησιμοποιείτε πριν τον καθαρισμό.

Χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε σαπούνι

Είτε είναι πράσινο σαπούνι, είτε κρεμοσάπουνο για τα χέρια, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα κοινά σαπούνια δεν έχουν το κατάλληλο pH για το δέρμα του προσώπου. Τα περισσότερα από αυτά είναι τόσο σκληρά που σίγουρα θα κάνουν το δέρμα να κοκκινίζει από τα σπασμένα αγγεία.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v