Στους φίλους που έκλεισαν μια δεκαετία στο πλάι μας: «σας ευχαριστούμε!»

Στους φίλους που έκλεισαν μια δεκαετία στο πλάι μας: «σας ευχαριστούμε!»

Η φιλία είναι πράγμα ιερό, αλλά λίγοι είναι αυτοί που καταφέρνουν να την υπηρετήσουν όπως της αξίζει, να σταθούν αληθινοί φίλοι μας και να στιγματίσουν τη ζωή μας με τρόπο μοναδικό. Αν και δεν υπάρχει χρονικό όριο για να πει κανείς ότι μια φιλία έχει δοκιμαστεί κι έχει αντέξει το τεστ του χρόνου, θα μπορούσαμε αυτή τη στιγμή να κάνουμε έναν απολογισμό της τελευταίας δεκαετίας της ζωής μας για να εντοπίσουμε ποιοι ήταν δίπλα μας σε κάθε στιγμή, όσο χαρούμενη ή σκοτεινή. Και σ’ αυτούς που το αξίζουν να δείξουμε την απέραντη ευγνωμοσύνη μας, λέγοντάς τους τα παρακάτω:

«Από τα βάθη της καρδιάς μου, σε ευχαριστώ που:

Μπήκες στη ζωή μου την κατάλληλη στιγμή

Γνωριστήκαμε σε μια περίοδο που τα πράγματα πήγαιναν καλά και όλα ήταν πιο απλά – τίποτα δεν έδειχνε ότι θα χρειαζόμασταν κάποτε ο ένας τον άλλον τόσο πολύ. Δεν θα μπορούσα τότε να ξέρω πόσο θα κρατούσε αυτή η φιλία, όσο όμορφα και αν περνούσαμε μαζί, μόνοι μας ή με όλη την παρέα. Τώρα, όμως, μου φαίνεται εκπληκτικό το πόσο γρήγορα δεθήκαμε και πόσο αβίαστα νιώσαμε ότι μπορούμε να βασιζόμαστε ο ένας στον άλλον.

Δεν άφησες τα σύννεφα να χαλάσουν τη σχέση μας

Όπως γίνεται συχνά με τους φίλους, είχαμε και τις κακές μας στιγμές, όταν είπαμε πράγματα που δεν έπρεπε ή φερθήκαμε σκληρά και αδικήσαμε ο ένας τον άλλον. Κι όμως, ό,τι και αν συνέβαινε, πάντα βρίσκαμε τρόπο να το λύσουμε, βάζοντας εγωισμούς και μικροπρέπειες στην άκρη. Σ’ ευχαριστώ, λοιπόν, που δέχτηκες κάθε συγνώμη μου και δεν φοβήθηκες να μου το πεις όταν πίστευες ότι κάνω λάθος.

Ήσουν εκεί ακόμη κι όταν μπορούσες να λείπεις

Όποιο και ήταν το πρόβλημα που αντιμετώπιζα, είτε σε αφορούσε είτε όχι, επέλεξες να είσαι πάντα εκεί κρατώντας μου το χέρι για να μην καταρρεύσω. Με υπερασπίστηκες ακόμη κι όταν δεν είχα δίκιο, έκλαψες μαζί μου κι ας πίστευες ότι υπερβάλλω και προσπάθησες να με συνεφέρεις με τρυφερότητα και ψυχραιμία. Δεν είχες καμία υποχρέωση να εμπλακείς σε ό,τι περνούσα, αλλά δεν δίστασες να με στηρίξεις ώσπου να σηκωθώ και πάλι.

Μου χάρισες τις πιο μοναδικές αναμνήσεις

Σ’ ευχαριστώ που ξενύχτησες μαζί μου, κάνοντας ατελείωτες συζητήσεις για τη ζωή, τους έρωτες, τη μουσική, ακόμη την τρέλα της καθημερινότητας που κάποιες φορές ήταν αβάσταχτη χωρίς παρέα. Που με ακολούθησες σε μέρη που δεν είχαμε ξαναβρεθεί ποτέ μας, που μου γνώρισες καινούργιους ανθρώπους και μου έδειξες πρωτόγνωρα πράγματα και νέους τρόπους να γεύομαι και να ερμηνεύω τη ζωή.

Μου έδωσες αγάπη χωρίς αντάλλαγμα

Με αγάπησες γιατί ήξερες ποια είμαι και όσο δύσκολη και αν υπήρξα κάποιες φορές, εσύ δεν έφυγες ποτέ από κοντά μου – δεν έχασες την πίστη σου σε μένα. Σ’ ευχαριστώ, λοιπόν, που με βοήθησες να θυμηθώ κι εγώ ποια είμαι, που με εμψύχωσες όταν δεν μπορούσα να κάνω ούτε βήμα προς τα εμπρός και έβγαλες στην επιφάνεια τον καλύτερο εαυτό μου. Ύστερα από 10 χρόνια φιλίας, έχεις πλέον δει κάθε πτυχή της προσωπικότητάς μου.

Δεν άφησες τίποτα να μπει ανάμεσά μας

Οι φιλίες δοκιμάζονται συνέχεια από πολλές διαφορετικές καταστάσεις: απόσταση, νέες σχέσεις, δουλειές, οικογένεια και άλλα πολλά. Τα βιώσαμε όλα αυτά, αλλά εσύ δεν έχασες ποτέ το κουράγιο και τη διάθεση να είσαι δίπλα μου κάθε στιγμή, να κρατήσουμε τη σχέση μας δυνατή χωρίς συμβιβασμούς και περιττά δράματα. Σ’ ευχαριστώ που μου έμαθες πως να συμπονώ και να στηρίζω ακόμη κι εκείνους που δεν το κάνουν για μένα.

Είσαι αληθινή φίλη εδώ και μια δεκαετία

Ήσουν ότι καλύτερο μου συνέβη πριν 10 χρόνια, έκανες τη ζωή μου καλύτερη και ανυπομονώ να σου το ξαναπώ όταν περάσει ακόμη μία δεκαετία!»

Πηγή: thoughtcatalog.com

v