Μετά από δυο αποτυχημένες εγκυμοσύνες προσπαθούμε για παιδάκι χωρίς αποτελέσματα. Τί να κάνω;

Μετά από δυο αποτυχημένες εγκυμοσύνες προσπαθούμε για παιδάκι χωρίς αποτελέσματα. Τί να κάνω;

Ερώτηση:
Καλησπέρα σας είχα δυο αποτυχημένες εγκυμοσύνες, πήγαμε με τον σύζυγό μου στον γιατρό και δεν βρήκε κάτι. Προσπαθούμε εδώ και 3 μήνες χωρίς αποτέλεσμα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω (θεραπεία κτλ). Ευχαριστώ.
Απάντηση:

Δύο ατυχείς εγκυμοσύνες είναι ένα γεγονός που σας υποχρεώνει να ψαχτείτε περισσότερο. Δεν μου γράφετε τι έλεγχο κάνατε γιατί ο έλεγχος είναι εργώδης, μεγάλος και λεπτομερής . Πάντα κάποια αιτία υπάρχει κάτω από μία αποτυχία. Συνήθως είναι χρωμοσωμικές ανωμαλίες αλλά ο έλεγχος νομίζω πρέπει να γίνει γιατί και η ηλικία σας είναι τέτοια που απαιτεί συντομότατα να είστε έγκυος.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση». 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v