Πήρα το χάπι της επόμενης μέρας κι έχω 4 μέρες καθυστέρηση. Υπάρχει κίνδυνος εγκυμοσύνης;

Πήρα το χάπι της επόμενης μέρας κι έχω 4 μέρες καθυστέρηση. Υπάρχει κίνδυνος εγκυμοσύνης;

Ερώτηση:
Καλησπέρα. Κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής δεν χρησιμοποιήσαμε προφυλακτικό ωστόσο δεν εκσπερμάτωσε μέσα μου. Λόγω της ανησυχίας μου για τα προσπερματικα υγρά, μετά από 4 ώρες από την επαφή πήρα χάπι της επόμενης μέρας. Έχω καθυστέρηση 4 μέρες, υπάρχει κίνδυνος για εγκυμοσύνη ή καθυστερεί λόγω του χαπιού; Να σημειωθεί ότι είχα να έρθω σε ερωτική επαφή δύο χρόνια και συνέβη δύο φορές σε ένα βράδυ.  
Απάντηση:

Βεβαίως και το χάπι της επόμενης μέρας δημιουργεί συνθήκες δύσκολες ορμονικά για τον συγκεκριμένο κύκλο οπότε μία τυχόν καθυστέρηση είναι φυσιολογική. Παρόλα αυτά, αν ανησυχείτε πολύ και υποψιάζεστε μία εγκυμοσύνη, ένα τέστ κυήσεως σας λύνει το θέμα άμεσα, εύκολα και γρήγορα.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση». 

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v