Παραδοσιακή φασολάδα για να... γλείφετε τα δάχτυλά σας! 

Παραδοσιακή φασολάδα για να... γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Το εθνικό μας φαγητό ίσως είναι λίγο παρεξηγημένο τα τελευταία χρόνια! Ωστόσο, όταν μαγειρεύεται σωστά, είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και νόστιμα χειμερινά γεύματα και συνοδεύεται άψογα με ελιές, σαρδέλες και ελληνική φέτα! Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή και δεν θα το μετανιώσετε...

Τι θα χρειαστείτε

500 γραμμάρια μέτρια ξερά φασόλια

2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

3 καρότα κομμένα σε μικρά ψιλοκομμένα

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Σέλινο ψιλοκομμένο

Λίγο πράσο ψιλοκομμένο

3/4 του φλιτζανιού  ελαιόλαδο

Αλάτι 

Πιπέρι 

Προαιρετικά:

4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες

Μπούκοβο 

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Βράζετε τα φασόλια σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό για 40 περίπου λεπτά.

Βήμα 20

Αφού στραγγίσετε τα βρασμένα φασόλια, τσιγαρίζετε σε λίγο ελαιόλαδο (2-3 κουταλιές της σούπας) τα ψιλοκομμένα λαχανικά (και προαιρετικά το μπέικον) για περίπου 4 λεπτά. Έπειτα, προσθέτετε το πελτέ ντομάτας και ανακατεύετε. 

Βήμα 30

Ρίξτε στα υπόλοιπα υλικά τα (μισό)βρασμένα φασόλια, σκεπάστε με νερό και αφήστε τα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 30-35 λεπτά. 

Βήμα 40

Προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο (προαιρετικά) και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Βήμα 50

Αφήστε τη φασολάδα να βράσει για ακόμα λίγα λεπτά μέχρι να χυλώσει καλά και το ζουμί της να μοιάζει με πυκνή σάλτσα.

 

v