Σχολείο μοιράζει Αντισηπτικά και προλαμβάνει την εξάπλωση των ιώσεων!

Σχολείο μοιράζει Αντισηπτικά και προλαμβάνει την εξάπλωση των ιώσεων!

Κάθε 4 χρόνια που η σκυτάλη του Υπ. Παιδείας αλλάζει χέρια, οι συζητήσεις για την παιδεία περιορίζονται κυρίως στις πανελλήνιες εξετάσεις και τις προσλήψεις των μελλοντικών απόφοιτων στο δημόσιο. Ωστόσο, η παιδεία είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και το φάσμα που καλύπτει είναι ευρύτατο και πολυεπίπεδο!

Απ' ότι φαίνεται, αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι γονείς οι οποίοι ευτυχώς δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια. Έχουμε δει (και προβάλλει από το site μας) πολλές ιδιωτικές πρωτοβουλίες Συλλόγων Γονέων από όλη τη χώρα που δείχνουν ότι η παιδεία είναι συνώνυμη της αγάπης, της φροντίδας και του σεβασμού προς τoν εαυτό μας και την κοινωνία μας.

Η παιδεία, με λίγα λόγια, δεν απαντά απλώς στο ερώτημα «τι δουλειά κάνεις», αλλά ορίζει τον τρόπο που ζεις την κάθε μέρα σου. 

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, ο  Σύλλογος Γονέων 1ου Δημοτικού Θρακομακεδόνων, με αφορμή την έξαρση των ιώσεων που θερίζουν τις τελευταίες εβδομάδες, φροντίζει να διδάξει στα παιδιά μας να φροντίζουν και να προσέχουν τον εαυτό τους και μοιράζει υγρά αντισηπτικά για την πρόληψη των λοιμώξεων σε όλες τις τάξεις του σχολείου.

Το να μάθεις με πράξεις και όχι απλά κούφια λόγια να φροντίζεις και να αγαπάς τον εαυτό σου, είναι το πρώτο βήμα για να μάθεις αργότερα να φροντίζεις και να αγαπάς το περιβάλλον ου σε φιλοξενεί και τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν. 

Τα υγρά αντισηπτικά για την πρόληψη των λοιμώξεων, λοιπόν, δεν προστατεύουν απλά τα παιδιά από μία πιθανή ίωση που θα τα ρίξει στο κρεβάτι, αλλά τους δείχνει στην πράξη πώς είναι να νοιάζεσαι, να λαμβάνεις πρωτοβουλίες και τελικά να παίρνεις τη ζωή στα χέρια σου!

Μπράβο, λοιπόν, στον Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Θρακομακεδόνων, αλλά και σε όλες τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες των γονιών για ένα καλύτερο σχολείο και πιο αισιόδοξο μέλλον.

v