Μητέρα 4 παιδιών χάρισε την ελπίδα με τη δωρεά 12 οργάνων της

Μητέρα 4 παιδιών χάρισε την ελπίδα με τη δωρεά 12 οργάνων της

Μια μητέρα που έχασε τη ζωή της αφού γέννησε το τέταρτο παιδί της, έγινε, μέσω της οικογένειάς της, δωρητής ενός πολύ μεγάλου αριθμού ζωτικών οργάνων. Έτσι, ο θάνατός της μπορεί να γίνει η απαρχή για τη σωτηρία κάποιων ανθρώπων που βρίσκονται στις λίστες αναμονής για μία μεταμόσχευση. Ταυτόχρονα, η ιστορία της έγινε ευρέως γνωστή και ο κόσμος, συγκινημένος, ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα για την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας.

Στις 29 Δεκέμβρη, η Κάθλιν Θόρσον έφερνε στον κόσμο τον γιο της Θίοντορ, το τέταρτο παιδί της με τον σύζυγό της Τζέσε. Μόλις 5 ημέρες αργότερα, η οικογένειά της την είδε να μπαίνει στη μονάδα εντατικής θεραπείας με σοβαρή εγκεφαλική αιμορραγία. Δεν είναι σπάνιο για μια γυναίκα να παρουσιάσει κάποιου είδους αιμορραγία στο τελευταίο τρίμηνο ή την περίοδο της λοχείας, στην περίπτωση της Κάθλιν, όμως, δεν υπήρχε επιστροφή.

Παρά τις αλλεπάλληλες επεμβάσεις, οι γιατροί αναγκάστηκαν να αναγνωρίσουν ότι δεν υπήρχε πια ελπίδα και να ενημερώσουν τους δικούς της ότι είναι εγκεφαλικά νεκρή.

Όντας εγγεγραμμένη στο μητρώο δωρητών, η Κάθλιν ήταν μια εξαιρετική υποψήφια για να δωρίσει τα όργανά της σε όσους το έχουν ανάγκη. Ήταν άλλωστε και η επιθυμία της, αν έφευγε απ’ τη ζωή να έδινε την ελπίδα σε όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούσε. Τελικά, η οικογένειά της έδωσε την έγκρισή της για τη δωρεά 12 οργάνων, ανάμεσά τους την καρδιά και τους πνεύμονές της. Η νοσοκόμα που ενημέρωσε τους δικούς της για το ζήτημα, τους είπε πως οι πιθανότητες να γίνει μια τόσο μεγάλη δωρεά από έναν δότη είναι μία στο εκατομμύριο.

Στο μεταξύ, στο site gofundme.com ξεκίνησε καμπάνια οικονομικής στήριξης της πολυμελούς οικογένειας ως ελάχιστο φόρο τιμής στην εκλιπούσα. Μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 120.000 δολάρια.

Στη σελίδα του στο facebook, ο Τζέσε αποχαιρέτησε την αγαπημένη του Κάθλιν με τα παρακάτω λόγια:

«Ποτέ μου δε γνώρισα κάποιον με πιο ευγενή καρδιά και υψηλότερο πνεύμα γενναιοδωρίας. Η αγάπη μου για ‘κείνη είναι παντοτινή και χαίρομαι που υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που είχαν την τύχη να την γνωρίσουν και να τους αγαπήσει. Κάθλιν Θόρσον, εσύ κι εγώ μόλις ξεκινήσαμε. Κάθε μέρα με τα υπέροχα παιδιά μας θα είναι για μένα το πιο πολύτιμο πράγμα στον κόσμο και θα φροντίσω να εμπλουτίσω τη ζωή τους με την ενέργεια και την καλοσύνη σου. Νιώθω αληθινά, πως είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο.»

Πηγή: amea-care.gr

v