5 αμαρτωλές συνταγές με σοκολάτα

5 αμαρτωλές συνταγές με σοκολάτα

Σοκολάτα ανίκατε μάχαν. Αντί να αναρωτιόμαστε γιατί κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη σοκολάτα, μπαίνουμε στην κουζίνα και φτιάχνουμε 5 γλυκά που είναι βέβαιο ότι δεν θα έχουν... μεγάλη διάρκεια ζωής.

Σοκολατόπιτα

Τι θα χρειαστείτε
170-180 γραμ κουβερτούρα
75 γραμ βούτυρο
½ φλιτζ τσαγιού ζάχαρη
½ φλιτζ τσαγιού αμυγδαλόψιχα τριμμένη
3 αβγά
25 γραμ σησαμέλαιο
½ κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για το σερβίρισμα
Παγωτό βανίλια,
Σιρόπι βύσσινο ή σοκολάτας

Τι θα κάνετε: Σπάτε τη κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το σησαμέλαιο. Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα. Κατόπιν ρίχνετε το μίγμα των αβγών στο μίγμα της λιωμένης κουβερτούρας και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε την τριμμένη αμυγδαλόψιχα ανακατεμένη με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε καλά με σπάτουλα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζετε σε αντικολλητικό ταψί ελαφρά βουτυρωμένο το μίγμα φροντίζοντας να έχει πάχος περίπου ένα δάχτυλο. Ψήνετε την πίτα στους 180ο για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνειά της και να κάνει κρούστα. Εσωτερικά η σοκολάτα πρέπει να παραμείνει υγρή χωρίς να στεγνώσει. Βγάζετε την πίτα από το ταψί και την κόβετε σε μικρά ορθογώνια ή τετράγωνα κομμάτια. Τα σερβίρετε χλιαρά ή κρύα μαζί με μια μπάλα παγωτού και σιρόπι βύσσινου ή σοκολάτας.

Συνταγή: eliasmamalakis.gr

Toύρτα σοκολάτα

Τούρτα σοκολάτα 

Τι θα χρειαστείτε
1 (25 γραμμ.) παντεσπάνι κακάο
2 μικρά κουτιά πουράκια σοκολάτας κομμένα στη μέση
500 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
300 γραμμ. γάλα
500 γραμμ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
2 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι ή κουαντρό
Για το σιρόπι
50 γραμμ. ζάχαρη
50 γραμμ. νερό
50 γραμμ. ρούμι
λίγη άχνη για το γαρνίρισμα

Τι θα κάνετε: Τοποθετείτε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ. Ζεσταίνετε το γάλα σε κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση (αρχίζει να φουσκώνει) αποσύρετε από τη φωτιά και περιχύνετε τη σοκολάτα. Σκεπάζετε και αφήνετε 1΄. Ανακατεύετε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει τελείως και να γυαλίσει το μείγμα. Αφήνετε λίγο να κρυώσει. Κουταλιά κουταλιά προσθέτετε την παχύρρευστη κρέμα και με σύρμα ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος προσθέτετε το ποτό (κονιάκ, ρούμι ή κουαντρό). Βάζετε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνετε να βράσει το σιρόπι 2΄. Αποσύρετε και προσθέτετε το αλκοόλ. Θα χρησιμοποιήσετε φόρμα δαχτυλίδι 25 εκ. με αποσπώμενη βάση. Τοποθετείτε το παντεσπάνι στη φόρμα. Με πινέλο βρέχετε καλά το παντεσπάνι. Απλώνετε μια λεπτή στρώση μους σοκολάτας. Κόβετε τα πουράκια στη μέση και τα στήνετε γύρω γύρω στη φόρμα. Αδειάζετε όλη τη μους στη φόρμα. Στρώνετε με κουτάλι την επιφάνεια. Παγώνετε την τούρτα (χρειάζεται περίπου 1 ώρα και 30΄ να σφίξει), την ξεφορμάρετε και τη μεταφέρετε σε τουρτιέρα. Γαρνίρετε με σπασμένα πουράκια και άχνη ζάχαρη λίγο πριν σερβίρουμε.

Συνταγή: argiro.gr

Κορμός σοκολάτας

Κορμός σοκολάτας

Τι θα χρειαστείτε
½ βιτάμ σοφτ
1 πακέτο πτι μπέρ Παπαδοπούλου
3 κουτ. σούπας κακάο
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο

Τι θα κάνετε: Ανακατεύετε το βιτάμ με το ζαχαρούχο μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα. Ρίχνετε το κακάο και συνεχίζετε να ανακατεύετε. Σπάτε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνετε στο υπόλοιπο υλικό. Ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε όλο το υλικό σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο, το τυλίγετε σε σχήμα ρολού και το τοποθετείτε στην κατάψυξη να παγώσει για περίπου 3 ώρες.

Συνταγή: greekcook.gr

Raffaello με λευκή σοκολάτα

ραφαέλο με λευκή σοκολάτα 

Τι θα χρειαστείτε
150 γραμ. βούτυρο
100 γραμ. άχνη
400 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
300 γραμ. ινδοκάρυδο
χυμό ενός πορτοκαλιού
2 βανίλιες
2 σταγόνες ρούμι
καθαρισμένα φουντούκια ή αμύγδαλα (για την γέμιση)
Ινδοκάρυδο (για την επικάλυψη)

Τι θα κάνετε: Λιώνετε σε μπέν μαρί τη λευκή κουβερτούρα. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με την άχνη για λίγο, μέχρι να ενωθούν. Προσθέτετε στο μείγμα τη λευκή κουβερτούρα, το χυμό από το πορτοκάλι, τις βανίλιες, το ρούμι και τέλος το ινδοκάρυδο. Τα ανακατεύετε με το χέρι ή με μία κουτάλα, μέχρι το ινδοκάρυδο να πάει όλο στο μείγμα. Βάζετε το μείγμα 30 λεπτά στο ψυγείο. Παίρνετε το μείγμα από το ψυγείο και αρχίζετε να πλάθετε στρογγυλές μπαλίτσες, τοποθετώντας μέσα τους ένα φουντούκι ή ένα αμύγδαλο. Πασπαλίζετε τα Raffaello με ινδοκάρυδο και τα βάζετε σε ένα ταψί ή πυρέξ ή τάπερ. Τα αφήνετε μέσα στο ψυγείο τουλάχιστον για 7 ώρες. Μπορούμε να τα συντηρήσετε σε σακουλάκια μέσα σε ένα σκοτεινό ντουλάπι, σε θερμοκρασία δωματίου.

Συνταγή: sintagespareas.gr

Τρουφάκια με μαύρη σοκολάτα

Τρουφάκια συνταγή

Τι θα χρειαστείτε
150ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
20γρ. βούτυρο φρέσκομαλακωμένο
20γρ. ζάχαρη
1 βανίλια σε σκόνη
50γρ. μπισκότα speculoos (μπισκότα κανέλας) ή άλλα μπισκότα
125γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
50γρ. κακάο
Καραμελωμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)

Τι θα κάνετε: Αλέθετε τα μπισκότα σε πούδρα. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη και τα 20γρ. από τα τριμμένα μπισκότα και τη βανίλια, μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε τη σοκολάτα κομματιασμένη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει εντελώς. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε καλά.Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο 3 ώρες περίπου. Ανακατεύετε σε βαθύ πιάτο τα υπόλοιπα αλεσμένα μπισκότα μαζί με το κακάο. Πλάθετε το μείγμα μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού, βάζοντας στο κέντρο τους από ένα καραμελωμένο αμύγδαλο. Κυλάτε τα τρουφάκια στο μείγμα μπισκότων κακάο ώστε να καλυφθούν εντελώς. Τα μεταφέρετε σε καραμελόχαρτα. Τα διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι να τα προσφέρετε.

Συνταγή: ab.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v