Συμβουλές αισιοδοξίας όταν προσπαθείτε

Συμβουλές αισιοδοξίας όταν προσπαθείτε

Όταν μια γυναίκα προσπαθεί να συλλάβει, ακόμα κι αν δεν υπάρχει πρόβλημα γονιμότητας, το άγχος τα κάνει όλα πιο δύσκολα. Ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να παραμείνει αισιόδοξη. Δείτε πώς θα τα καταφέρετε.

Η Λάρα Φέτινγκ που χρειάστηκε μόλις 5 μήνες για να συλλάβει το πρώτο της παιδί αλλά περισσότερο από έναν χρόνο για το δεύτερο, επισημαίναι ότι "η καταπολέμηση της αρνητικής σκέψης είναι δύσκολη". "Πιστεύω ότι το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να αγνοείς αρνητικούς ανθρώπους –όπως έναν συνάδελφό μου που με ρώτησε αν ο σύζυγός μου ρίχνει άσφαιρα- και να προσπαθείς να μην αποθαρρύνεσαι όταν όλοι ξέρουν κάποιον που τα κατάφερε με την πρώτη προσπάθεια. Το να το συζητάς με άλλους ανθρώπους βοηθάει πολύ".

Οι δυσκολίες

Η ψυχολόγος Dr. Andrea Mechanick Braverman, εξηγεί ότι είναι πολύ δύσκολο να παραμείνεις αισιόδοξη όταν προσπαθείς να συλλάβεις. "Είναι πολύ εύκολο να γίνεις αρνητικός. Όλοι πιστεύουν ότι είναι εύκολο να μείνεις έγκυος. Πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι απλώς σταματάς την αντισύλληψη και αμέσως τα καταφέρνεις. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι η μέση γυναίκα έχει μόλις 20%-25% πιθανότητα να μείνει έγκυος –λιγότερο αν είναι μεγαλύτερη- και πολλοί αισθάνονται απογοητευμένοι ή και λίγο ανήσυχοι μετά την πρώτη προσπάθεια”, επισημαίνει.

Οι γυναίκες συχνά προσπαθούν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους από αυτήν την συναισθηματική περιπέτεια, προβλέποντας τα χειρότερα. Αυτό οδηγεί τελικά σε μειωμένη επιθυμία να συλλάβουν ή / και κατάθλιψη.

Η σημασία της αισιοδοξίας

Η γιατρός νευροπαθητικής, Dr. Carrie Jones, εκτιμά ότι η αισιοδοξία είναι ζωτικής σημασίας για τη σωματική και συναισθηματική ευεξία της γυναίκας. "Η αισιόδοξη σκέψη, φέρνει θετικές πράξεις στη ζωή κάποιου. Η απαισιοδοξία προκαλεί άγχος και το άγχος παίζει σημαντικό ρόλο στην γονιμότητα. Τα σώματά μας δεν έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μένουμε έγκυες ενώ τρέχουμε να γλιτώσουμε από τα δόντια της τίγρης. Τώρα η τίγρης έχει πάρει τη μορφή άγχους στην εργασία, τα οικονομικά, την οικογένεια, τον τρόπο ζωής ακόμα και την αρνητικότητα. Όταν η διαδικασία της σύλληψης προκαλεί άγχος, το σώμα αντιδρά παρόμοια".

Η γιατρός πιστεύει ότι αν τα συναισθήματα μιας γυναίκας που προσπαθεί να συλλάβει είναι απογοήτευση, θυμός, απελπισία, ενοχές και θλίψη τότε αυτό θα πάρει. Η καταπολέμηση της αρνητικότητας και η θετική ενέργεια μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες και κατά συνέπεια να διευκολύνουν τη σύλληψη.

5 συμβουλές

1. Αφιερώστε χρόνο στους εαυτούς σας καθημερινά. Είτε είναι 5 είτε 10 λεπτά κατά τα οποία βάζετε τα πόδια σας πάνω στο τραπέζι και βγάζετε τη ζώνη σας, αυτό επιτρέπει στο σώμα σας να γεμίσει μπαταρίες. Όταν όλη σας η ζωή κινείται γύρω από την προσπάθειά σας να συλλάβετε, θα λάβετε τα αντίθετα αποτελέσματα. Μην ξεχνάτε ότι είστε μέρος της διαδικασίας και είναι σημαντικό να παραμείνετε υγιείς και ισορροπημένες.

2. Το να γράφετε ημερολόγιο είναι πολύ σημαντικό. Βγάζει τα αρνητικά συναισθήματα από το μυαλό σας και σας επιτρέπει να ελέγχετε τι συμβαίνει και πώς να το γυρίσετε σε κάτι θετικό.

3. Αν αντιμετωπίζετε δυσκολίες στο να παραμείνετε αισιόδοξες, κρατήστε σημειώσεις γράφοντας θετικές λέξεις και φράσεις, τις οποίες μπορείτε να διαβάζετε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Βάλτε ένα στον καθρέφτη του μπάνιου, τον υπολογιστή, το αμάξι σας και το πίσω μέρος του κινητού τηλεφώνου. Διαβάζετε τις σημειώσεις και επαναλάβετε στο μυαλό σας. Χρησιμοποιήστε λέξεις όπως "δημιουργία", "όμορφη", "υγιής", "ισορροπημένη" και φράσεις όπως "Είμαι μια υγιής γυναίκα", "Η μήτρα και οι ωοθήκες μου είναι έτοιμες να δημιουργήσουν ένα μωρό", "Ο σύντροφός μου κι εγώ είμαστε υπέροχοι γονείς".

4. Μην ξεχνάτε τα ραντεβού. Ένας άλλος τρόπος για να απολαύσετε τη διαδικασία είναι να δημιουργήσετε εκ νέου φλερτ με το σύντροφό σας. Εκπλήξτε ο ένας τον άλλο με δώρα ή κάρτες, βγείτε, ανανεωθείτε, ερωτευτείτε ξανά. Μπορείτε επίσης να έχετε ερωτικές επαφές και στις μη γόνιμες μέρες.

5. Εξαλείψτε την αρνητικότητα στο περιβάλλον σας. Συναναστραφείτε με θετικούς ανθρώπους, διαβάστε θετικά βιβλία, δείτε αισιόδοξες ταινίες. Μην αφήνετε τους γύρω σας να σας ρίχνουν την ψυχολογία.

v