Ο 9χρονος γιος μου ψάχνει γυμνούς άντρες στο ίντερνετ. Πώς να του μιλήσω;

Ο 9χρονος γιος μου ψάχνει γυμνούς άντρες στο ίντερνετ. Πώς να του μιλήσω;
Ερώτηση:
Αφορά τον γιο μου, 9 ετών. Εχθές αντιλήφθηκα ότι έβλεπε γυμνούς άντρες στο ίντερνετ! Έτσι ακριβώς έκανε την αναζήτηση. Πώς αντιδράω;  Τι του λέω; Ποια είναι η στάση μου; Σας ευχαριστώ πολύ!  
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει επίβλεψη από τους γονείς στον χρόνο που τα παιδιά είναι στο διαδίκτυο και αυτό γιατί όπως γνωρίζετε οι κίνδυνοι είναι πολλοί. Τόσο το περιεχόμενο όσο και ο χρόνος που αφιερώνουν τα παιδιά στο διαδίκτυο χρειάζεται να φιλτράρεται από τους γονείς, εις γνώσιν των παιδιών. Τα παιδιά χρειάζεται να είναι ενήμερα για την επίβλεψη αυτή, με μια ξεκάθαρη συζήτηση και συμφωνία με τους γονείς, διαφορετικά θα νιώσουν ότι παραβιάζεται ο χρόνος και η ιδιωτικότητά τους.

Είναι λοιπόν σημαντικό αρχικά να ενημερώσετε τον γιο σας, εφόσον δεν το έχετε βέβαια ήδη κάνει. Έπειτα, με πολλή τρυφερότητα και σεβασμό, να κάνετε μια κουβέντα μαζί του με στόχο να τον καταλάβετε.  Όχι να τον κρίνετε, όχι να τον μαλώσετε.

Η αναζήτηση αυτή από μόνη της δε χρειάζεται να σας ανησυχήσει, όσο η ελεύθερη πρόσβαση του σε σελίδες με ακατάλληλο περιεχόμενο. Τα παιδιά έχουν έντονο το αίσθημα της περιέργειας για το σώμα τους, επομένως στην προσπάθειά τους να δώσουν απαντήσεις μπορεί να δουν και γυμνές εικόνες. Εάν υπάρχουν και άλλα στοιχεία στη συμπεριφορά του που σας δημιουργούν ερωτήματα για το πως θα τον προσεγγίσετε καθώς μεγαλώνει, αξίζει να δώσετε χρόνο και να μιλήσετε με έναν ειδικό που εμπιστεύεστε.

Είναι υπέροχο που ως γονείς είστε σε επαγρύπνηση ώστε να είστε κοντά στα παιδιά σας, να τα καταλαβαίνετε και να τα χαίρεστε καθώς εξελίσσονται!

Να τον χαίρεστε!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v