Ατομικό κέικ σοκολάτας σε… λιγότερο από 2 λεπτά!

Ατομικό κέικ σοκολάτας σε… λιγότερο από 2 λεπτά!

Σε ποιον δεν αρέσουν τα σοκολατένια κέικ! Ειδικά τα παιδιά τρελαίνονται γι' αυτήν την γλυκιά αμαρτία. Πολλές φορές, όμως, δεν έχουμε τον απαιτούμενο χρόνο για να φτιάξουμε-γι' αυτό και σας παρουσιάζουμε αυτή την συνταγή! Φτιάξτε το πιο γρήγορο κέικ σε φλιτζάνι σε λιγότερο από 2 λεπτά και απολαύστε χωρίς ενοχές. 

Πιστέψτε μας τα παιδιά θα πάθουν την πλάκα τους!

Τι θα χρειαστείτε

3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο

¼ κουταλάκι του γλυκού baking powder

3 κουταλιές της σούπας γάλα

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

3 κουταλιές της σούπας Nutella ή κομματάκια σοκολάτας

1 πρέζα αλάτι (προαιρετικά)

Ελάχιστο εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

Τι πρέπει να κάνετε

Για να φτιάξετε αυτή την συνταγή στον φούρνου μικροκυμάτων θα χρειαστείτε ειδική κεραμική κούπα που να αντέχει τη θερμότητα.

Σε αυτή, λοιπόν θα ανακατέψετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, το baking powder και το αλάτι. Στη συνέχεια, θα προσθέσετε το γάλα, το ελαιόλαδο και τη βανίλια. Αμειγνύετε πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους και στο τέλος βάζετε τα κομματάκια σοκολάτα ή την Nutella.

Ψήνετε στον φούρνο μικροκυμάτων στην ένδειξη high για 90 δευτερόλεπτα. Μόλις ετοιμαστεί το κέικ αφήνετε να περάσουν 2 λεπτά και μπορείτε να το σερβίρετε με σιρόπι σοκολάτας ή σαντιγί.

Εάν δεν θέλετε να ψήσετε το κέικ στον φούρνο μικροκυμάτων: μπορείτε να προμηθευτείτε ειδικά σκεύη για ψήσιμο στον φούρνο. Αφού φτιάξετε το μείγμα, τοποθετείστε το στη σχάρα και ψήστε για 4 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία.

Πηγή: foodnetwork.co.uk

 

v