Τα καλύτερα μηλοπιτάκια με κάστανο!

Τα καλύτερα μηλοπιτάκια με κάστανο!

Τα μηλοπιτάκια είναι το δημοφιλέστερο γλυκό του χειμώνα και οι νοικοκυρές το φτιάχνουμε πολύ συχνά και τα Χριστούγεννα. Ωστόσο, όταν συνδυάζονται με κάστανα και καρύδια, είναι πραγματικά υπέροχα και καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στις χειμωνιάτικες προτιμήσεις μας!

Τι χρειάζεστε

4 φύλλα ζύμης για πίτσα 

 
ADVERTISING
 
 
 
 

50 γραμμάρια παγωμένο βούτυρο πλάκα

2 μήλα

6 κάστανα βρασμένα και κομμένα σε κομμάτια

3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη

1/2 του φλιτζανιού σταφίδες

1 φλιτζάνι καρύδια

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 πρέζα αλάτι

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 φλιτζάνι ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού

Λίγο βούτυρο για το τελείωμα

Λίγη ζάχαρη για πασπάλισμα

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1

Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο (το υπόλοιπο το κρατάμε για το τέλος) και ροδίζετε τα ψίχουλα για λίγα λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν.

Βήμα 2

Ξεφλουδίζετε τα μήλα, αφαιρείτε τα κουκούτσια, τα κόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και προσθέτετε τη ζάχαρη, τα κάστανα, τις σταφίδες, τα καρύδια, την κανέλα, το αλάτι και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Στρώνετε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε λαμαρίνα, κόβετε με ειδικό κουπ πατ κύκλους σε διπλό φύλλο και πασπαλίζετε με τα βουτυρωμένα ψίχουλα (κρατάμε δυο κουταλιές για το τέλος).

Βήμα 4

Ισομοιράζετε τη γέμιση, αφήνοντας κενό 2-3 εκατοστών, γύρω γύρω. Αλείφετε με νερό το κενό σημείο, περιμετρικά των φύλλων. Σκεπάζετε με τα άλλα δυο φύλλα, επίσης κομμένα κυκλικά και κολλάτε το πάνω φύλλο με το κάτω. 

Βήμα 5

Γυρνάτε τις ενώσεις προς τα κάτω, χαράζετε ελαφρώς την επιφάνεια, αλείφετε ολόγυρα με λίγο λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζετε με τα βουτυρωμένα ψίχουλα και τη ζάχαρη. Επαναλάβατε μέχρι να τελειώσει η γέμιση και φτιάξτε αρκετά μηλοπιτάκια. 

Βήμα 6

Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C- 200°C για 30’ περίπου, μέχρι να ροδίσει η μηλόπιτα.

Καλή επιτυχία!

v