«Όταν και το ηχείο κλαίει»: τα ωραιότερα καψουροτράγουδα που άφησαν εποχή

«Όταν και το ηχείο κλαίει»: τα ωραιότερα καψουροτράγουδα που άφησαν εποχή

Όπως είχε πει και η αείμνηστη Ρίκα Βαγιάννη«Όλοι καψουρεύονται. Δεν είσαι τίποτα ξεχωριστό. Σκάσε και σούρσου». Και στην ελληνική κουλτούρα δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να συρθείς απ’ το να ακούσεις τους «τροβαδούρους του έρωτα» (λαϊκούς και μη!) με τις σπαρακτικές ερμηνείες τους να εξομολογούνται τον έρωτά τους ή να υπόσχονται αιώνια αγάπη.

Μην γυρνάτε αλλού το βλέμμα! Όλοι τα ακούσαμε και όλοι τα τραγουδήσαμε! Ανήμερα, λοιπόν, του Αγίου Βαλεντίνου σας παρουσιάζουμε τα ωραιότερα καψουροτράγουδα που άφησαν εποχή.

 

Κακομαθημένο-Χρήστος Χολίδης

 «Λογική μην ψάχνεις στον ερωτευμένο» τραγουδάει ο Χρήστος Χολίδης και μας κακομαθαίνει με τους καψούρικους στίχους του. Το συγκεκριμένο τραγούδι κάνει ακόμα και το πιο «ταπεινό χαμομηλάκι» να παίρνει τα πάνω του και να κοιτάζει με ναζιάρικο ύφος το έτερον του ήμισυ- αφού στο κάτω-κάτω, όπως λέει και ο αοιδός δεν είναι σαν τις άλλες αγάπες.

Σαν δυο σταγόνες βροχής-Γιώργος Μαζωνάκης

«Όσο ζω Μαζώ!» βροντοφωνάζουν οι λάτρεις του Γιώργου Μαζωνάκη και πώς να τους αδικήσεις, αφού οι στίχοι του Φοίβου σε συνδυασμό με την μπάσα φωνή του τραγουδιστή μιλούν στην καρδιά όλων. Και να μην είσαι ερωτευμένη, ακούγοντας αυτό το τραγούδι θα νιώσεις την καρδιά σου να χτυπά δυνατά, λίγο πριν πέσεις στα πατώματα.

Όταν έχω εσένα-Δημήτρης Μητροπάνος

Τι να πει κανείς γι’ αυτό το τραγούδι! ανατριχιαστικοί στίχοι και η μαγευτική φωνή του αείμνηστου Δημήτρη Μητροπάνου σε κάνουν να καψουρεύεσαι ξανά τον άνθρωπό σου!

Ποιος να συγκριθεί μαζί σου- Γιάννης Πάριος

«Ποιος να συγκριθεί μαζί σου κι απ' το νου μου να σε σβήσει! Ποιος στο βάθος της ψυχής μου θα τολμήσει να σ' αγγίξει..» Από τα πλέον διαχρονικά καψουροτράγουδα που σιγοτραδουδούσαμε όταν η καρδούλα μας βάραγε ταμπούρλο και μας μάζευαν από τα μωσαϊκά!

Μόνιμα ερωτευμένοι-Πάνος Κιάμος

Όταν καψουρεύεται ο Πάνος Κιάμος μας παρασέρνει και εμάς. Τέτοιους άντρες θέλουμε!

Σ’ έχω ερωτευτεί- Σάκης Ρουβάς

Όπως είναι φυσικό από την λίστα δεν μπορεί να λείπει το «Σ’ έχω ερωτευτεί» του Σάκη Ρουβά (Σάκηηηη!).  Το παιδί πονάει και λέει τόσες φορές τη φράση-κλειδί που είναι αδύνατο να μην σε πείσει!

Όλα τα σ’ αγαπώ-Νότης Σφακιανάκης

 «Όλα τα σ' αγαπώ σε γλώσσες χίλιες δυο όλα σου τα χρωστώ γιατί με κάνεις να τα ζω» Μέχρι και το φτερωτό αγγελάκι θα αφήσει δυο λεπτά την φαρέτρα του για να αφουγκραστεί και να νιώσει περήφανο γι΄ αυτό το άσμα. 

Μεθυσμένη μου καρδιά- Άννα Βίσση

 

Όταν η Άννα Βίσση τραγουδούσε «Μέθυσαν τ' αυτιά μου και νομίζουν πως ακούνε να μου λες πως μ' αγαπάς» εμείς χτυπιόμασταν στα πατώματα με κλάματα και λυγμούς. Πώς θα μπορούσε, λοιπόν, να λείπει από τη λίστα μας!

Ότι ονειρευόμουν- Δέσποινα Βανδή

 

 «Γιατί εγώ ότι ονειρευόμουν στη ζωή μου το 'χω βρει σε 'σένανε ψυχή μου κι έχω τα πάντα πια... Κι όταν σε κοιτώ πάντα ανακαλύπτω κάτι ακόμα κάτι από τη μαγική σου εικόνα που μ' αναγκάζει να σ' ερωτευτώ ξανά.». Τα λόγια είναι περιττά. Ας είναι το τραγούδι αυτό «ευχή» μας για όλα τα ζευγάρια.

Ακατάλληλο για ανηλίκους- Μπέσσυ Αργυράκη

 

Είναι cult, μας έχει σημαδέψει και το ακούμε ακόμα και σήμερα. Εξάλλου το πάθος που παίρνει σβάρνα λεωφόρους, πάρκα και κήπους μας ταιριάζει απόλυτα!

Η λίστα είναι ατελείωτη αφού στην Ελλάδα ο νταλκάς και η καψούρα είναι κομμάτι της νοοτροπίας μας, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να τα συμπεριλάβουμε όλα. Εσάς ποιο είναι το αγαπημένο σας καψουροτράγουδο;

 

v