Τσικνοπέμπτη για παιδιά: 3 φανταστικές συνταγές για τα πιτσιρίκια της παρέας

Τσικνοπέμπτη για παιδιά: 3 φανταστικές συνταγές  για τα πιτσιρίκια της παρέας

Κάθε Τσικνοπέμπτη, το κρέας στο σπίτι είναι άφθονο και το να περάσουμε μια διασκεδαστική βραδιά με καλό φαγητό και καλούς φίλους, είναι τελικά το ζητούμενο! Ωστόσο, τα παιδιά της παρέας ίσως δυσκολεύονται να φάνε με τη δική σας άνεση τις μπριζόλες ή τα παϊδάκια, και ενδεχομένως νιώθουν παραγκωνισμένα σε μία βραδιά για «μεγάλους».

Τι θα λέγατε, λοιπόν, να χαρίσετε στα πιτσιρίκια σας ένα ιδιαίτερο μενού για αυτή την Τσικνοπέμπτη; Έτσι, εσείς θα είστε σίγουρες ότι δεν θα μείνουν νηστικά ενώ τα παιδιά θα ευχαριστηθούν το μενού εξίσου. Φανταστείτε, για παράδειγμα, το παιδικό τραπέζι να γεμίσει με χάμπουργκερ, σουβλάκια, κοτομπουκιές και τηγανητές πατάτες – σαν να λέμε, ένας μικρός παράδεισος γεύσεων για παιδιά!

Σουβλάκια με… ό,τι έχετε!

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε σουβλάκια ειδικά για τα παιδιά. Αρκεί να κόψετε σε κυβάκια το κρέας που έχετε ήδη ψήσει και να το περάσετε στα ειδικά καλαμάκια. Μάλιστα, για περισσότερη γεύση και θρεπτική αξία, μπορείτε να συμπεριλάβετε και λαχανικά (πιπεριές, ντομάτες, κρεμμύδια, πατάτες, κολοκύθια, κτλ).

Κι αν τα παιδιά σας είναι από εκείνα που το κρέας είναι ο χειρότερος εχθρός τους, μην τα πιέσετε μέρα που’ ναι! Τα σουβλάκια με μόνο λαχανικά ή χαλούμι είναι εξίσου νόστιμα και θρεπτικά.

Εύκολες κοτομπουκιές

Εάν είστε φίλοι του κοτόπουλου και έχετε σκοπό να το συμπεριλάβετε στο μενού της Τσικνοπέμπτης, κρατήστε ένα στήθος για τα παιδιά της συντροφιάς. Πριν τις τελευταίες προετοιμασίες για την μεγάλη νύχτα, ετοιμάστε το φαγητό των παιδιών εύκολα και γρήγορα:  

1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο: Κόψτε το κοτόπουλο σε μακρόστενα κομμάτια ή σε μικρές μπουκιές

½ φλιτζάνι αλεύρι, λίγο αλάτι, λίγο μοσχοκάρυδο: Ρίξτε τα υλικά σε μία σακούλα τροφίμων, προσθέστε το κομμάτια κοτόπουλου και αλευρώστε τα καλά.

2 αυγά καλά χτυπημένα: Τινάζουμε τα αλευρωμένα κομμάτια και τα βουτάμε στο χτυπημένο αυγό.

Ενάμισι φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά και 3/4 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα: Αφήνουμε να στραγγίξει το αυγό και τα κυλάμε στη φρυγανιά με την παρμεζάνα.

Τέλος, τα βάζουμε σε αν ταψί με στρωμένη λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να ροδίσουν (περίπου 30 λεπτά).

Παιδικά… χάμπουργκερ!

Αν νομίζετε πως ένα νόστιμο και χορταστικό χάμπουργκερ πρέπει να περιέχει οιοσδήποτε μπιφτέκι, είστε γελασμένες! Ένα κόλπο που άρχισα να εφαρμόζω όταν τα παιδιά μου αρνούνταν πεισματικά να δοκιμάσουν το φαγητό (που περιείχε κρέας) της ημέρας, ήταν να το βάζω σε λαχταριστά cheeseburgers.

Κόψτε σε λεπτές φέτες το κρέας που έχετε έτσι κι αλλιώς μαγειρέψει, είτε είναι κοτόπουλο, είτε μοσχάρι ή χοιρινό, βάλτε το σε ψωμάκια για χάμπουργκερ, συμπληρώστε με τυρί και τα υλικά της προτίμησής σας, και κάντε τα πιτσιρίκια ν α πετάξουν από χαρά!

Καλή όρεξη και... καλή Τσικνοπέμπτη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v