Αγάπη χωρίς όρια: 8 σκίτσα που αποδεικνύουν ότι οι μαμάδες είναι αληθινές ηρωίδες!

Αγάπη χωρίς όρια: 8 σκίτσα που αποδεικνύουν ότι οι μαμάδες είναι αληθινές ηρωίδες!

Μητέρα- μανούλα-μαμά. Όπως είχε πει και ο ποιητής Χαλίλ Γκιμπράν «αυτές οι λέξεις είναι οι πιο όμορφες στα χείλη της ανθρωπότητας». Σε κανένα βιβλίο και άρθρο δεν θα μπορούσε να χωρέσει το τι σημαίνει να φέρνεις ένα παιδί στον κόσμο και να το μεγαλώνεις. Ωστόσο, σε αυτά τα σκίτσα αποκαλύπτεται μια μεγάλη αλήθεια. Μπορεί οι μαμάδες να μην φορούν στολή σούπερ ήρωα και να μην έχουν υπερδυνάμεις-όταν πρόκειται για τα παιδιά τους όμως μεταμορφώνονται σε αληθινές ηρωίδες…της διπλανής πόρτας!

Όταν τη φωνάξεις θα έρθει τρέχοντας…

…ακόμα και αν βρίσκεται στην τουαλέτα! Μια φωνή να βάλεις και εκείνη θα διακτινιστεί στο πλευρό σου.

Στις ιώσεις θα περιποιείται τους πάντες ακόμα και αν η ίδια είναι άρρωστη

Η περίοδος των ιώσεων είναι εξαιρετικά βασανιστική για τις μαμάδες, ειδικά αν η γρίπη χτυπήσει όλη την οικογένεια (συμπεριλαμβανομένης της ίδιας)! Εκείνη θα τρέξει να φροντίσει και να οργανώσει όλη την οικογένεια για να ξεπεράσουν την ασθένεια με τον πιο ανώδυνο τρόπο.

Δεν θα τη νικήσει ποτέ η κούραση και η έλλειψη ύπνου

Να έχει να νιώσει ξεκούραστη από πριν το μαιευτήριο, να κλείνουν τα μάτια της από την κούραση, να κουτουλάει από τη νύστα πρωί-μεσημέρι-βράδυ κι όμως εκείνη να βρίσκεται σε εγρήγορση μήπως χρειαστεί κάτι το μωρό της.

«Μαμά που είναι το…»

«Στη ντουλάπα»

Η γνωστή σε όλους μας στιχομυθία είναι ίσως η πιο τρανή απόδειξη ότι οι μαμάδες έχουν μια υπερδύναμη: ξέρουν πού βρίσκεται το καθετί. Ακόμη και αν το φούτερ ή το παντελόνι είναι μπροστά στα μάτια σου, δεν θα το βρεις-αν δεν φωνάξεις τη μαμά σου!

Δεν θα παραπονεθεί ποτέ για τις (τεράστιες) αλλαγές στο σώμα της μετά την γέννα

Η κοιλιά που δεν θα είναι το ίδιο σφιχτή όπως πριν, το δέρμα που περισσεύει πάνω από την τομή της καισαρικής και οι ραγάδες γίνονται τα παράσημά της. Όλα αυτά τα σημάδια είναι η τρανή απόδειξη ότι δημιούργησε έναν άνθρωπο που αγαπάει περισσότερο και απ’ το σώμα της!

Αποδέχεται και τον κακό μας χαρακτήρα

Το να είσαι μαμά σημαίνει να καταλαβαίνεις και να μπορείς να διαχειριστείς τον θυμό των παιδιών σου! Ακόμα και όταν αυτά χτυπιούνται στο πάτωμα, λένε κακιούλες, πεισμώνουν και δεν δείχνουν κανένα σεβασμό. Θα τα αποδεχτείς όλα! 

Θα βάλει τις δικές της ανάγκες στην άκρη για χάρη των παιδιών της

Είναι κάτι που δεν καταλαβαίνεις μέχρι τη στιγμή που μεγαλώνεις και κάνεις τα δικά σου παιδιά. Ξαφνικά οι ανάγκες σου περνούν σε δεύτερη μοίρα και προτεραιότητά σου γίνονται αυτές των παιδιών σου. Από την πιο μικρή έως την πιο μεγάλη θυσία- η αγάπη της μαμάς είναι τεράστια και θέλει πάντα το καλύτερο για τα παιδιά της… με όποιο προσωπικό κόστος.

Και θα τα ξαναζούσε όλα από την αρχή

…γιατί το παιδί της είναι το άλφα και το ωμέγα της ζωής της.

Φωτογραφίες: brightside.me

v