Προσοχή: κρούσμα κοροναϊού στην Αθήνα - Ματαιώνεται το Καρναβάλι σε όλη τη χώρα

Προσοχή: κρούσμα κοροναϊού στην Αθήνα - Ματαιώνεται το Καρναβάλι σε όλη τη χώρα

Το 3ο κρούσμα του κοροναϊού στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε πριν από λίγη ώρα και βρέθηκε στην Αθήνα. Προηγουμένως, είχε ανακοινωθεί πως το 2ο κρούσμα είναι ο 10χρονος γιος της γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη που νόσησε πρώτη. Την ίδια στιγμή κι ενώ έρχεται ένα τριήμερο μαζικών μετακινήσεων, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες εξάπλωσης του ιού από φορείς που δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μια γυναίκα που επέστρεψε πρόσφατα από κάποια απ’ τις πληγείσες περιοχές της Βόρειας Ιταλίας. Η ασθενής που αποτελεί το 3ο κρούσμα του κοροναϊού στη χώρα μας, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε νοσοκομείο αναφοράς και παρακολουθείται. Προς το παρόν, δεν παρουσιάζει συμπτώματα βαριάς μορφής, ενώ τα άτομς του στενού περιβάλλοντός της έχουν ειδοποιηθεί για να εξεταστούν άμεσα.

Νωρίτερα σήμερα, επιβεβαιώθηκε το 2ο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη. Είναι ο γιος της 38χρονης σχεδιάστριας, ο οποίος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, τη Δευτέρα δεν πήγε στο σχολείο, πήγε όμως την Τρίτη. Γι’ αυτόν τον λόγο, το σχολείο του μικρού θα παραμείνει κλειστό για 14 μέρες, ενώ οι γονείς όλων των παιδιών που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του έχουν ενημερωθεί τι είναι αυτό που πρέπει να πράξουν και, μάλιστα, άμεσα.

Παράλληλα, εντοπίζονται συνεχώς (μέσω ειδικής διαδικασίας) οι άνθρωποι που έχουν έρθει σε επαφή με την 38χρονη, εξετάζονται για να διαπιστωθεί η κατάστασή τους και λαμβάνουν οδηγίες προληπτικής απομόνωσης για 14 ημέρες.

Άτομα υψηλού κινδύνου θεωρούνται όσοι έχουν βρεθεί κοντά σε ένα απ’ τα κρούσματα για πάνω από 15 λεπτά, σε απόσταση κάτω των δύο μέτρων, και μπαίνουν και σε άμεση προτεραιότητα στην εισαγωγή τους για εργαστηριακό έλεγχο. 

Δυστυχώς, η έλευση του κοροναϊού στη χώρα μας συνέπεσε με ένα τριήμερο που αποτελεί παραδοσιακή ευκαιρία για μαζικές κινητοποιήσεις και πολυπληθείς εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά της χώρας. Κρίθηκε, λοιπόν, αναγκαίο από τους αρμόδιους να επιβληθεί η ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, όχι μόνο στις μεγάλες πόλεις, αλλά σε όλη την Ελλάδα για να περιοριστούν όσο γίνεται οι πιθανότητες εξάπλωσης του επικίνδυνου ιού.

Ελπίζουμε οι άμεσες και δραστικές ενέργειες των υπευθύνων να αποτρέψουν την αύξηση των κρουσμάτων και το απευκταίο ενδεχόμενο να χαθούν ζωές.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v