Πώς επηρεάζει μια μετακόμιση ένα νήπιο και πώς μπορώ να το βοηθήσω να προσαρμοστεί;

Πώς επηρεάζει μια μετακόμιση ένα νήπιο και πώς μπορώ να το βοηθήσω να προσαρμοστεί;
Ερώτηση:
Καλημέρα σας. Είμαι νέα μαμά και το μωρό μου είναι 10 μηνών. Υπολογίζουμε ότι θα μετακομίσουμε σε 3-4 μήνες. Ήθελα να σας ρωτήσω αν μια μετακόμιση επηρεάζει αρνητική ή θετικά ένα μωρό-νήπιο και πώς μπορώ να το βοηθήσω να προσαρμοστεί καλύτερα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνωστήρια,

Είναι πολύ όμορφο εκ μέρους σας που έχετε έγνοια το μωρό σας και προνοείτε για το πώς θα το βοηθήσετε να προσαρμοστεί ευκολότερα στα νέα σας δεδομένα.

Όπως κάθε αλλαγή έτσι και μια μετακόμιση αποτελεί μια στρεσογόνο κατάσταση για όλα τα μέλη μιας οικογένειας, κι όχι μόνο για τα παιδιά. Το άγχος υπάρχει ακόμη και εάν η μετακόμιση είναι επιθυμία του ζευγαριού. Ακόμη και εάν η μετακίνηση τους οδηγεί σε καλύτερα δεδομένα. Ωστόσο υπάρχουν έντονες διαφορές ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση.

Όσες περισσότερες οι αλλαγές, τόσο μεγαλύτερη αρχικά η δυσκολία. Οι αλλαγές μπορεί να αφορούν την κατοικία, την περιοχή, τη χώρα, την επαγγελματική κατάσταση των γονέων, τα οικονομικά της οικογένειας, το χρόνο της οικογένειας και άλλα.

Είναι λοιπόν σημαντικό να προσαρμοστείτε εσείς οι γονείς καλά στο νέο τόπο που θα πάτε ώστε να μπορέσετε στη συνέχεια να περάσετε όμορφα αυτήν την αλλαγή και στο μωρό σας. Εάν βλέπει εσάς ευτυχισμένους και ευχαριστημένους με την επιλογή σας, εύκολα θα μπορέσει κι εκείνο να προσαρμοστεί. Επομένως εστιάζετε σε εσάς και τη σχέση με τον σύντροφό σας ώστε το μωρό σας να απολαμβάνει τις αποφάσεις σας!

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v