Το κοριτσάκι απ’ τη Συρία που γέλαγε με τις βόμβες γλύτωσε απ’ τον πόλεμο και είναι καλά!

Το κοριτσάκι απ’ τη Συρία που γέλαγε με τις βόμβες γλύτωσε απ’ τον πόλεμο και είναι καλά!

Θυμάστε τον μπαμπά από την Συρία που «αντέγραψε» την ταινία «La Vita è Bella» και έγινε viral;

Επρόκειτο για το βίντεο ενός πατέρα ο οποίος έλεγε στην τρίχρονη κόρη του πως οι βόμβες του πολέμου ήταν απλά ένα παιχνίδι και την μάθαινε να γελά για να μην φοβάται. Μιλώντας στο Sky News ο ίδιος, είχε δηλώσει σχετικά: «Αποφάσισα να της μάθω ένα παιχνίδι προκειμένου να προστατεύσω την ψυχολογία της από την κατάρρευση».

Τα καλά νέα είναι πως σήμερα, έναν μήνα μετά, πατέρας και κόρη είναι καλά και γελούν με πραγματικά ευχάριστα και αστεία πράγματα! Έπειτα από τις φρικιαστικές εμπειρίες που έζησαν στην πόλη Ιντλίμπ της Συρίας, όπου διεξάγεται η τελευταία και αιματηρή πράξη του πολέμου, κατάφεραν να δραπετεύσουν και να διαφύγουν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, μετά τη δημοσιότητα που πήρε η περίπτωση της Σάλβα και του πατέρας της Αμπντουλάχ, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να τους παράσχει άσυλο στην Τουρκία. Διέσχισαν τα σύνορα στις 25 Φεβρουαρίου και εγκαταστάθηκαν σε μια δομή προσφύγων στα νότια της χώρας.

 Η ρεπόρτερ του Guardian, Bethan McKernan, συνάντησε πατέρα και κόρη και δημοσίευσε μια φωτογραφία τους στο Twitter, γράφοντας: «Για πρώτη της φορά σε όλη της τη ζωή, μπορεί να γελάσει με κανονικά πράγματα».

Πηγή: bbc.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v