3 οι νεκροί δυστυχώς - από σήμερα η χώρα μπαίνει σε καραντίνα

3 οι νεκροί δυστυχώς - από σήμερα η χώρα μπαίνει σε καραντίνα

Η χώρα μας θρηνεί ακόμα δύο νεκρούς από κορονοϊό. Πρόκειται για έναν 92χρονο από την Πτολεμαϊδα που είχε ταξιδέψει στο Ισραήλ και τους Αγίους Τόπους, και έναν 67χρονο από τη Ζάκυνθο. 

Εχθές, μέσα σε μία μόνο μέρα, επιβεβαιώθηκαν 72 νέα κρούσματα για να φτάσουμε συνολικά τα 190. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατευτούμε και τα νέα μέτρα που μπαίνουν από σήμερα σε εφαρμογή ακολουθούν μία και μοναδική οδηγία: να μείνουμε στο σπίτι μας!

Ποια μαγαζιά κλείνουν

Από σήμερα, Σάββατο 14 Μαρτίου, κλείνουν εμπορικά κέντρα, μπαρ, καφέ και καφετέριες. Επίσης, σταματούν τη λειτουργία τους βιβλιοθήκες, πρακτορεία τυχερών παιγνίων ΟΠΑΠ, πολιτιστικοί όμιλοι, πολιτιστικά σωματεία, αθλητικοί χώροι και πάρκα αναψυχής. Τέλος κλείνουν κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, οίκοι ανοχής, κατάστημα τατουάζ, μασάζ και περιποίησης νυχιών.

Στην εστίαση, δεν σταματά το ντελίβερι, ενώ για take away υπηρεσίες θα πρέπει σε όλα τα μαγαζιά οι ουρές να μην υπερβαίνουν τα πέντε άτομα.

Ποιες επιχειρήσεις παραμένουν ανοιχτές

Ανοιχτά θα παραμείνουν περίπτερα, σούπερ μάρκετ, φούρνοι, μίνι μάρκετ, ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας, φαρμακεία και μεμονωμένα καταστήματα (πχ ρούχα παπούτσια) ενώ τα ΚΕΠ θα λειτουργούν από τις 7:30 το πρωί έως τις 15:00 και θα είναι κλειστά το Σάββατο.

Επίσης, κανονικά θα εξυπηρετούν τους πολίτες οι τράπεζες μέσω των υποκαταστημάτων τους, όμως οι πολίτες καλούνται να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και το e-banking για την διεκπεραίωση των υποχρεώσεών τους σε τράπεζες, εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.

Το σημαντικό είναι να βγούμε από την περιπέτεια νικητές

Η χωρα μας βρίσκεται σε καραντίνα.Μια λέξη που προκαλεί φόβο,αλλά στην ουσία είναι η σωτηρία μας. Ας μην μείνουμε λοιπόν στους βαρύγδουπους τίτλους και στα στιγμιότυπα που προκαλούν πανικό κι ας δούμε την μεγάλη εικόνα: διανύουμε μια περίοδο δύσκολη και πρωτόγνωρη που όμως κάποια στιγμή θα περάσει.

Το σημαντικότερο όλων είναι στο τέλος, όταν θα έχουμε επανέλθει στην παλιά μας ζωή, να μετρηθούμε και να είμαστε εδώ όλοι! Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει να δείξουμε υπευθυνότητα και ψυχραιμία, κάνοντας όσο καλύτερα μπορούμε ένα πράγμα: να μείνουμε για λίγες εβδομάδες μέσα στο σπίτι μας!

v