Παίζει ρόλο στην καθυστέρηση περιόδου η στενοχώρια και το έντονο στρες;

Παίζει ρόλο στην καθυστέρηση περιόδου η στενοχώρια και το έντονο στρες

Καλησπέρα σας. Στις πόσες μέρες καθυστέρησης θα πρέπει να απευθυνθώ σε γιατρό; Ο κύκλος μου είναι ανάμεσα στις 25 με 31 μέρες. Μετά το τέλος της τελευταίας περιόδου πέρασα έντονη στεναχώρια και στρες εξαιτίας ασθένειας μέλους της οικογένειας. Παίζει ρόλο στην καθυστέρηση; Εδώ και 5 ημέρες έχω όλα τα συμπτώματα αλλά όχι περίοδο. Είμαι στη 30η ημέρα. Ευχαριστώ.

Βεβαίως και ο συναισθηματικός κόσμος επηρεάζει τον εγκέφαλο και ως εκ τούτου και τις ορμόνες. Και μπορεί να σας δημιουργήσει έντονη καθυστέρηση. Αν συμβεί αυτό μια φορά δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε. Αν συμβαίνει όμως συχνά, θέλει έλεγχο με υπέρηχο και ορμονικές εξετάσεις.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v