Μήνυμα ανθρωπιάς από την ψυχολόγο που ψωνίζει για ηλικιωμένους 

Μήνυμα ανθρωπιάς από την ψυχολόγο που ψωνίζει για ηλικιωμένους

Στην πρωτόγνωρη περίοδο που διανύουμε λόγο κορονοϊού, φαίνεται πως ο κόσμος συσπειρώνεται και ανταπεξέρχεται με αισιοδοξία και αλληλεγγύη στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Μπορεί οι νέοι κανονισμοί να μας επιβάλλουν να είμαστε μακριά ο ένας απ’ τον άλλον, όμως ακόμα κι έτσι παραμένουμε μαζί! 

Τρανό παράδειγμα η Ευφροσύνη Μήτσιου, η ψυχολόγος που ζει στη Θεσσαλονίκη και πριν λίγες μέρες ανάρτησε στα social media ένα σημείωμα που έγραψε και τοιχοκόλλησε η ίδια: 

«Αν είσαι σε ομάδα ιδιαίτερης φροντίδας, είσαι μόνος και δεν μπορείς να κάνεις τα ψώνια σου, μείνε στο σπίτι. Θα σου τα ψωνίσω και θα τα αφήσω έξω από την πόρτα σου. Από μακριά αλλά μαζί».

Θέλοντας να ενθαρρύνει τους ηλικιωμένους της περιοχής να μείνουν σπίτι, προσφέρθηκε η ίδια να αναλαμβάνει τα ψώνια τους και να τα αφήνει στην εξώπορτα, χωρίς όμως να έρχεται σε επαφή μαζί τους. Ο λόγος που το ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι για να ενθαρρύνει κι άλλους συμπολίτες της να βοηθήσουν κάποιον που το χρειάζεται.

«Καθώς έφευγα από το γραφείο μου, είδα κάτω από την πολυκατοικία μια γιαγιά με μια σχεδόν άδεια σακούλα του σούπερ μάρκετ, γιατί δεν πρόλαβε να ψωνίσει. Εκεί έγινε το κλικ και είπα στον εαυτό μου, ότι δεν γίνεται να είναι μόνη σε όλο αυτό. Έγραψα το χαρτί για να βοηθήσω όσους το χρειάζονται και να προσκαλέσω και άλλους να λειτουργήσουμε ανάλογα», ανέφερε η νεαρή ψυχολόγος και συμπληρώνει πως «η επικοινωνία γίνεται τηλεφωνικά και για αρχή υπάρχει ανταπόκριση».

 

«Η προσφορά ή παροχή βοήθειας είναι κομμάτι της ζωής μου» μας λέει η Ευφροσύνη, και όλα δείχνουν πως δεν είναι κομμάτι μόνο της δικής της ζωής! Ανάλογες κινήσεις αλληλεγγύης με χαρτάκια στις εισόδους πολυκατοικιών ή με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εμφανίζονται όλο και πιο συχνά.

«Ευελπιστώ σύντομα να έχουμε έναν υπεύθυνο σε κάθε περιοχή, για να αναλαμβάνει ή να οργανώνει αυτή την πρωτοβουλία». Μ’ αυτό το μήνυμα κλείνει η κα. Μήτσιου και όλοι ελπίζουμε να πραγματοποιηθεί η ευχή της.

Πηγή: iefimerida.gr

v