«Μείνετε στα σπίτια σας επιτέλους!»: η απηυδησμένη έκκληση μιας αναισθησιολόγου

«Μείνετε στα σπίτια σας επιτέλους!»: η απηυδησμένη έκκληση μιας αναισθησιολόγου

Παρά την κρίσιμη κατάσταση που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος, εξαιτίας της εξάπλωσης και των αυξανόμενων κρουσμάτων λόγω του κορονοϊού υπάρχουν μερικοί «αμετανόητοι» πολίτες που αψηφούν τον κίνδυνο και δεν μένουν στο σπίτι τους.

Μια Ιταλίδα αναισθησιολόγος σε μια δημοσίευσή της στο facebook ζητάει απηυδησμένη απ΄τον κόσμο να αναλάβει τις ευθύνες του και να δείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα που απαιτεί η κατάσταση. 

Το πρόσωπό της είναι κουρασμένο και ταλαιπωρημένο, ωστόσο τα λόγια της έχουν τη ζωντάνια που χρειάζεται για να παρακινήσει τους ανθρώπους να κάνουν το αυτονόητο... Να μείνουν στο σπίτι τους!

«Δεν θα αναρτήσω φωτογραφίες στις οποίες είμαι καλοντυμένη ή που χαμογελάω. Αυτό είναι το πρόσωπο μου στο τέλος μιας εφιαλτικής βάρδιας, εν μέσω αυτής της κρίσιμης κατάστασης, πριν γυρίσω στα παιδιά μου με εμφανή ακόμα τα σημάδια της ολόσωμης φόρμας προστασίας και της μάσκας.

Είμαι κλεισμένη σ’ ένα δωμάτιο για ώρες χωρίς να μπορώ καν να πιω λίγο νερό ή να ξύσω τη μύτη μου, για να μπορώ να διασωληνώσω και να φροντίσω έναν ασθενή που έχει κολλήσει τον ιό, πριν τον πάω στην αίθουσα ανάνηψης σ’ ένα άκρως σουρεαλιστικό περιβάλλον.

Είμαι κουρασμένη, αγχωμένη και εκνευρισμένη... Μείνετε σπίτι! Γιατί αν δεν μπορείτε να εκτιμήσετε την κατάσταση και να καταλάβετε ότι άνθρωποι πεθαίνουν απ’ τον κορονοϊό, τότε συνειδητοποιήστε το εξής: οι θέσεις στην εντατική τελειώνουν,οι αναισθησιολόγοι είναι πάντα οι ίδιοι ενώ τα τροχαία, τα καρδιακά, τα εγκεφαλικά κ.τλ. συνεχίζουν να υπάρχουν. Και εμείς, είμαστε πάντα εδώ! Ευάλωτοι και εξαντλημένοι, προσπαθώντας να αντέξουμε. Μετά ίσως πάμε σπίτι μας...

Και κάτι τελευταίο... Δεν είμαστε ήρωες απλώς κάνουμε τη δουλειά μας...»

Πηγή: news1.news

v