Υπάρχει περίπτωση να έχω καθυστέρηση λόγω διατροφής και γυμναστικής;

Υπάρχει περίπτωση να έχω καθυστέρηση λόγω διατροφής και γυμναστικής;

Ερώτηση:
Έχω καθυστέρηση σχεδόν 1 μήνα. Έκανα τεστ και φυσικά βγήκε αρνητικό! Γενικά έχω ανώμαλο κύκλο και ο γυναικολόγος μου, μου έδωσε Duphaston για 2 μέρες πρωί-βράδυ από 2 χάπια! Ξεκίνησα να τα παίρνω την 19η μέρα του κύκλου μου! Είναι εντάξει η μέρα για να μου έρθει έστω και μέσα σε ένα 10ήμερο; Εκτός από αυτό έχω ξεκινήσει διατροφή και γυμναστική μετά από αποχή ενός χρόνου. Έχει σχέση με αυτό; 
Απάντηση:

Μου γράφετε το ύψος σας, δεν μου γράφετε το βάρος σας το οποίο είναι πολύ βασικό για τέτοια θέματα σαν κι αυτό που σας προβληματίζει. Οπότε, με ελλειπή στοιχεία, δεν μπορώ να σας απαντήσω σαφώς. Γενικά, μπορεί να υπάρχει καθυστέρηση, ειδικά σε μια κοπέλα που χάνει απότομα πολλά κιλά βάρους.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v