5 καλά που προκύπτουν απ' την καραντίνα για να μην ξεχνάμε να είμαστε θετικοί!

5 καλά που προκύπτουν απ την καραντίνα για να μην ξεχνάμε να είμαστε θετικοί!

Η περίοδος που διανύουμε δεν είναι απλά δύσκολη, είναι πρωτόγνωρη! Ώρες ώρες μοιάζουν τόσο αδιανόητα αυτά που συμβαίνουν, που νομίζουμε πως είναι μόνο ένας εφιάλτης που θα τελειώσει μόλις ξυπνήσουμε. Ωστόσο, αν και εφιάλτης, δεν συμβαίνει στον ύπνο μας αλλά στον ξύπνιο μας. Κι αλήθεια, πώς να τον αντιμετωπίσεις όταν ξέρεις πως πεθαίνουν χιλιάδες άνθρωποι στον κόσμο, ενώ άλλοι τόσοι υποφέρουν μόνοι τους στις εντατικές... 

Τα δεδομένα όμως είναι αυτά και δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε στην αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού μένοντας σπίτι και να βάλουμε τα δυνατά μας ώστε να μην λυγίσουμε ψυχολογικά. Ας προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε το ηθικό μας ακμαίο, λοιπόν, στρέφοντας το βλέμμα προς τα θετικά. 

Περνάμε χρόνο με τα παιδιά μας

Μπορεί οι συνθήκες να μην είναι οι πιο ευνοϊκές, αλλά πάντως έγινε πράξη η ευχή των περισσοτέρων μας: έχουμε ελεύθερο χρόνο με τα παιδιά χωρίς να τρέχουμε από την μία δραστηριότητα στην άλλη ή έχοντας συνεχώς στο μυαλό μας στο πότε θα γίνουν όλες οι δουλειές! Ως δια μαγείας, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις μέρες χωρίς να κοιτάζουμε συνεχώς το ρολόι και να χτίσουμε όμορφες αναμνήσεις της παιδικής τους ηλικίας. Στο κάτω κάτω, τα παιδιά δεν χρειάζεται να αγχώνονται και να ανησυχούν αλλά να περνούν όμορφα. 

Επαναπροσδιορίζουμε τι είναι σημαντικό στη ζωή και τι όχι

Οι γρήγοροι και αγχωτικοί ρυθμοί της ζωής, μας είχαν βάλει σε μία ρότα εξαντλητική και πιεσμένη. Σπάνια είχαμε χρόνο να επεξεργαστούμε τα δεδομένα μας ή να μελετήσουμε εις βάθους τα όσα συμβαίνουν σε κοινωνική και πολιτικό επίπεδο. Καλώς ή κακώς, στη συγκεκριμένη συγκυρία επαναπροσδιορίζουμε τις αξίες μας, συμμετέχουμε στα κοινά και εστιάζουμε στα σημαντικά αυτού του κόσμου.

Η υγεία μας, η οικογένειά, οι φίλοι ή η αγάπη που εισπράττουμε θεωρούνταν δεδομένα μέχρι χθες, ενώ η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια είναι έννοιες που είχαμε σχεδόν ξεχάσει στον πιεστικό μας μικρόκοσμό μας. Ερχόμενοι αντιμέτωποι με μία φονική πανδημία όμως, και βλέποντας τον αγώνα που δίνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές για να βοηθήσουν όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούν, ξαναθυμόμαστε πως τα δημόσια αγαθά πρέπει να διεκδικούνται και να αναβαθμίζονται συνεχώς. Εάν θέλουμε να ζούμε σε μία κοινωνία αλληλεγγύης και αγάπης, πρέπει να την διεκδικήσουμε και να την απαιτήσουμε, ξεκινόντας πρώτα από τον εαυτό μας και την οικογένειά μας. 

Ασχολούμαστε με δραστηριότητες που πριν δεν μπορούσαμε

Ένα καλό βιβλίο, μια ταινία που δεν προλάβαμε να δούμε ή μια δυνατή σειρά χωρίς να μας παίρνει ο ύπνος από το πρώτο δεκάλεπτο είναι μερικές μόνο από τις επιθυμίες μας που δεν μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε λόγω έλλειψης χρόνου. Τώρα, όμως, μας δίνεται η ευκαιρία να το κάνουμε και μάλιστα χωρίς τύψεις!

Κάνουμε (κάνετε) γυμναστική. Πολλή γυμναστική!

Κάποιες από εσάς λατρεύετε τη γυμναστική και πολύ καλά κάνετε! Αυτές τις μέρες, παρόλο που τα γυμναστήρια είναι κλειστά, μπορείτε να κάνετε γυμναστική, γιόγκα, πιλάτες (ή ό,τι άλλο αγαπάτε) στο σπίτι με τις ώρες χωρίς τον παραμικρό χρονικό περιορισμό. Ευχαριστηθείτε το! 

Φροντίζουμε το σπίτι μας

Ένας ακόμη καημός των περισσοτέρων μας, ανδρών και γυναικών, είναι να κάνουμε διάφορες μικρές ή μεγάλες δουλειές στο σπίτι και δεν έχουμε ποτέ τον χρόνο! Τώρα μας δίνεται η ευκαιρία να κλείσουμε τέτοιου είδους εκκρεμότητες, να καθαρίσουμε το σπίτι, να το στολίσουμε, να κάνουμε αλλαγές στη διακόσμηση ή να φροντίσουμε τα λουλούδια μας.  

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v