90χρονη με κορονοϊό δεν δέχτηκε αναπνευστήρα «για να σωθούν οι νεότεροι» και πέθανε

90χρονη με κορονοϊό δεν δέχτηκε αναπνευστήρα «για να σωθούν οι νεότεροι» και πέθανε

Μερικές φορές, το ανθρώπινο μεγαλείο είναι τόσο μεγάλο που μας συγκινεί! Τους τελευταίους μήνες με τον αόρατο εχθρό της πανδημίας να πολεμά ολόκληρη την ανθρωπότητα, είδαμε πολλούς ανθρώπους να μεταμορφώνονται σε ήρωες και να βάζουν σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή για να σώσουν τον συνάνθρωπό τους.

Μία τέτοια περίπτωση ήταν μια γιαγιά από το Βέλγιο, που θυσίασε τη ζωή της για να σωθούν οι νεότεροι ασθενείς. 

Η 90χρονη γυναίκα αρνήθηκε να της δοθεί βοήθεια με αναπνευστήρα ενώ έπασχε από κορονοϊό λέγοντας στους γιατρούς να τον κρατήσουν για κάποιον νεότερο ασθενή.

Το όνομά της ήταν  Suzanne Hoylaerts και εισήχθη σε νοσοκομείο στις 20 Μαρτίου όταν η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε. Η πρώτη ένδειξη που είχε η 90χρονη για να ζητήσει ιατρική βοήθεια ήταν δυσκολία στην αναπνοή και έλλειψη όρεξης για φαγητό. Το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε βγήκε θετικό στον ιό.

Όταν εισήθχη στο νοσοκομείο η 90χρονη φέρεται να είπε στους γιατρούς: «Δεν θέλω να χρησιμοποιήσετε σε μένα υποβοήθηση στην αναπνοή. Σώστε πιο νέους ασθενείς. Εγώ έζησα ήδη μια ωραία ζωή». Λίγο μετά, πέθανε. 

Συγκινημένη η κόρη της Judith δήλωσε στην εφημερίδα Het Laatste Nieuws: «Δεν μπόρεσα να την αποχαιρετήσω, δεν είχα καν την δυνατότητα να πάω στην κηδεία της».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v