Μυστικά ομορφιάς από τα καλλιστεία Miss Universe

Μυστικά ομορφιάς από τα καλλιστεία Miss Universe

Είτε φορά μπικίνι και περπατά στην παραλία είτε ποζάρει πάνω σε πασαρέλα, κάθε γυναίκα θέλει να καμουφλάρει τα σημάδια της, τις ραγάδες, τις δυσχρωμίες της επιδερμίδας και όποιο άλλα ελάττωμα τυχαίνει να έχει στο σώμα της.

Και ο σωστός τρόπος να το καταφέρει δε μπορεί να είναι άλλος από αυτόν που θα υποδείξει ο ειδικός. Στην προκειμένη περίπτωση ο επίσημος makeup artist των καλλιστείων Miss Universe, Darac, της φίρμας Darac Beauty.

Γνωρίστε τον εχθρό

«Κάθε δερματικό πρόβλημα είναι μοναδικό, οπότε επιλέξτε τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσετε προσεκτικά», λέει ο Darac. «Δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε το ίδιο concealer για κάθε ελάττωμα της επιδερμίδας. Δεν θα κάνει την δουλειά που θέλετε». Συμπληρώνει, μάλιστα, ότι το πιο σημαντικό προϊόν είναι το πρώτο που θα εφαρμόσετε στην επιδερμίδα και αυτό που θα την κάνει να δείχνει πιο φυσική.

Ως προς την επιλογή χρώματος:

-Αν θέλετε να καλύψετε κόκκινες φλεβίτσες χρειάζεστε ένα concealer σε πράσινη απόχρωση.

-Αν θέλετε να καλύψετε μπλε φλεβίτσες, χρειάζεστε ένα concealer σε απόχρωση της ώχρας.

-Αν θέλετε να καλύψετε φακίδες, χρειάζεστε ένα προϊόν που είτε θα «μειώσει» των χρώμα των φακίδων και θα τις φέρει πιο κοντά στο φυσικό σας χρώμα, είτε θα τις καλύψει ενισχύοντας το συνολικό χρώμα της επιδερμίδας σας.

Για να βεβαιωθείτε ότι θα επιλέξετε το σωστό προϊόν την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στα καταστήματα, ζητήστε την βοήθεια κάποιας αισθητικού.

Καλύψτε την φλεβίτιδα στα πόδια, τις καφέ κηλίδες στο στήθος και τα κόκκινα σημάδια στα πόδια ή την πλάτη

Η τεχνική αυτή πετυχαίνει σχεδόν σε όλες τις ατέλειες του δέρματος:

Ταμπονάρετε ελαφρά ένα concealer σε απόχρωση που θα κάνει το δέρμα να δείχνει φυσικό. Απαλά και προσεκτικά εφαρμόστε ημιδιάφανη πούδρα που θα κρατήσει το concealer στην θέση του.

Επίσης ταμποναριστά απλώστε ένα ακόμα concealer, το οποίο είτε θα έχει την απόχρωση της επιδερμίδας σας είτε θα είναι λίγο πιο ανοιχτόχρωμο. Μην προσπαθείτε να καλύψετε κάθε σπιθαμή δέρματος. Η κάλυψη δείχνει πιο φυσική όταν έχει ένα πολυ-τονικό χρωματικό εφέ.

Ψεκάστε ένα σταθεροποιητικό μακιγιάζ για να μείνει η κάλυψη «στην θέση της» για πολλές ώρες.

«Γραμμώστε» τα χέρια με self-tanner

Αν θέλετε τα χέρια σας να δείχνουν πιο σφιχτά και λιγότερο «κρεμαστά» μπορείτε να απλώσετε αρκετή ποσότητα self-tanner κάτω από τα μπράτσα, ανάμεσα στον ώμο και τον αγκώνα σας. Αφήστε το να στεγνώσει και έπειτα απλώστε self-tanner σε όλο το χέρι. Η σκιά που θα δημιουργηθεί στο εσωτερικό θα κάνει τα χέρια σας να φαίνονται πιο λεπτά.

Λεπτύνετε το πηγούνι σας με self-tanner

Με το ίδιο προϊόν μπορείτε να κάνετε και την γραμμή κάτω από το πηγούνι σας να εξαφανιστεί και να κρύψετε έτσι το προγούλι. Εφαρμόστε μία στρώση self-tanner στο εμπρός μέρος του λαιμού σας, από πίσω μέρος της κάτω γνάθου μέχρι τον λαιμό, σε σχήμα V. Όταν στεγνώσει απλώστε self-tanner σε όλο το πρόσωπο και τον λαιμό.

Μειώστε την όψη κυτταρίτιδας με self-tanner

Εφαρμόστε ανοιχτόχρωμο ή μέσης απόχρωσης self-tanner στα πόδια και τα οπίσθιά σας και αφήστε το να στεγνώσει. Έπειτα χύστε λίγη self-tanning λοσιόν σε ένα σφουγγάρι και τρίψτε με αυτό την περιοχή όπου έχετε κυτταρίτιδα, απλά και ομοιόμορφα. Αφήστε το να στεγνώσει. Η διαφοροποίηση του χρώματος δημιουργεί την εντύπωση της σκιάς και κάνει το δέρμα να δείχνει πιο φίνο και ομοιόμορφο.

Κάντε τις τρύπες στα αυτιά σας να εξαφανιστούν

«Οι γυναίκες συχνά ξεχνούν τα αυτιά τους και πολλές από αυτές έχουν πραγματικά μεγάλες τρύπες που αποσπούν την προσοχή σου όταν τις κοιτάζεις και δεν φορούν σκουλαρίκια», λέει ο Darac. Για να «γεμίσετε» αυτές τις τρύπες χρησιμοποιήστε λίγο λιωμένο κερί. Μαλακώστε το με το χέρι σας, γεμίστε με αυτό τις τρύπες και έπειτα καλύψτε τις με concealer και πούδρα.

Πηγή: Realbeauty

v