Πάσχα σε καραντίνα: τσουρέκια και σοκολατένια αυγά στην πόρτα μας με ντελίβερι

Πάσχα σε καραντίνα: τσουρέκια και σοκολατένια αυγά στην πόρτα μας με ντελίβερι

Για μικρούς και μεγάλους, οι μέρες του Πάσχα είναι συνυφασμένες με μια σειρά από αγαπημένες λιχουδιές, όπως είναι τα πασχαλινά τσουρέκια, τα κουλουράκια αμμωνίας και τα σοκολατένια αυγά. Φέτος, με την καραντίνα και με τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας σε πλήρη ισχύ, δεν θα είναι τόσο εύκολο να προμηθευτούμε τα αγαπημένα μας γλυκά κι ούτε όσο απολαυστικό ήταν, όταν το ζαχαροπλαστείο αποτελούσε τελικό σταθμό της καθιερωμένης βόλτας μας για τα ψώνια των γιορτών.

Παρ’ όλ’ αυτά, τα γλυκά και τα αρώματα που μας θυμίζουν τα προηγούμενα Πάσχα είναι φέτος πιο απαραίτητα από ποτέ, για ψυχολογικούς λόγους, ως μια γερή δόση κανονικότητας κι ελπίδας.

Γι’ αυτόν τον λόγο και με τον τζίρο να πέφτει δραματικά, όλο και περισσότερα ζαχαροπλαστεία καταφεύγουν στη χρήση υπηρεσιών ντελίβερι, έστω και για τις κρίσιμες μέρες των γιορτών που είναι πολύ σημαντικές για την αγορά του γλυκού. Άλλωστε, οι παραγγελίες των πρώτων υλών από τους ζαχαροπλάστες έχει γίνει εδώ και αρκετό καιρό, πριν αντιμετωπίσουν αυτήν την έκτακτη κατάσταση, κι έτσι αν δε σωθεί η «παρτίδα» θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση οικονομικά.

Ήδη, λοιπόν, σε αρμονία με το πνεύμα των ημερών, πολλοί ιδιοκτήτες ζαχαροπλαστείων, σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, χρησιμοποιούν τα social media για να ενημερώσουν τους πελάτες τους ότι δέχονται παραγγελίες για κατ’ οίκον παράδοση σοκολατένιων αβγών, τσουρεκιών, αλλά και όλων των γλυκών που προτιμάμε αυτές τις μέρες.

Εκτός απ’ το να παραγγείλετε για εσάς, βέβαια, μπορείτε να στείλετε γλυκά δώρα στα βαφτιστήρια σας και στους αγαπημένους σας ή σε ανθρώπους που είναι μόνοι τους σε καραντίνα, ενισχύοντας τον πληγέντα τζίρο των καταστημάτων, αλλά μεταδίδοντας και το πνεύμα αγάπης και αλληλεγγύης που οφείλει να επικρατεί τις άγιες αυτές μέρες.

Στο μεταξύ, οι μεγάλες αλυσίδες ζαχαροπλαστικής διαθέτουν ήδη υπηρεσίες παράδοσης κατ’ οίκον.

Ενδεικτικά, ντελίβερι κάνουν τα ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης, τα καταστήματα Leonidas, αλλά και ο Τερκενλής, για όσους αγαπούν γεύσεις και αρώματα Θεσσαλονίκης.
v