Ο στοργικός χαιρετισμός ενός εγγονού με τον παππού του που συγκινεί

Ο στοργικός χαιρετισμός ενός εγγονού με τον παππού του που συγκινεί

Στους περίεργους καιρούς που ζούμε, ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα για όλους μας είναι η απόσταση που πρέπει να κρατάμε απ’ τους αγαπημένους μας. Ειδικά, απ’ τους ηλικιωμένους, οι οποίοι πρέπει να προστατευθούν απ’ τον ιό με κάθε δυνατό τρόπο. Παρ’ όλ’ αυτά, η ανθρώπινη επαφή – έστω και από απόσταση – είναι ζωτικής σημασίας για να διατηρήσουμε υψηλό ηθικό και καλη ψυχολογία κατα τη διάρκεια της μακράς μάχης που δίνει η ανθρωπότητα.

Γι’ αυτό, οι άνθρωποι σε όλον τον κόσμο δεν χάνουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ένα βλέμμα έστω με τους δικούς τους, τους οποίους δεν ξέρουν ακόμη ποτε θα μπορέσουν να αγκαλιάσουν χωρίς κανένα φόβο.

Στη Ισπανία, η πανδημία έχει χτυπήσει πιο σκληρά από τις περισσότερες χώρες του κόσμου και κανείς δεν ξέρει πότε θα μπορέσουν οι Ισπανοί να επιστρέψουν στην πρότερη κατάσταση, αφού τα θύματα αυξάνονται μέρα με τη μέρα επιδεινώνοντας την εικόνα.

Αυτός ο ισπανός φωτογράφος, τελειώνοντας τη δουλειά του ως φωτορεπόρτερ τοπικής εφημερίδας, πέρασε απ’ την πολυκατοικία όπου ζει ο παππούς του να τσεκάρει αν είναι καλά και να του δώσει κουράγιο. Ο παππούς του κατέβηκε ως την είσοδο και με το τζάμι μόνο να τους χωρίζει, ένωσαν τα χέρια τους σε μια κίνηση τρυφερότητας που αποτυπώνει άψογα το κλίμα της εποχής μας.

Ο φωτογράφος αποθανάτισε τη στιγμή και τη μοιράστηκε στα social media με τη φράση «τόσο κοντά και τόσο μακριά». Κάπως έτσι, αυτή η υπέροχη εικόνα έκανε το γύρο του κόσμου φέρνοντας το χαμόγελο στα χείλη όλων και τονώνοντας την ελπίδα μέσα μας.

Ας ελπίσουμε σύντομα, ο Ουνάι και όλοι οι άνθρωποι του κόσμου να μπορέσουν ν’ αγκαλιάσουν τους δικούς τους και να νιώσουν αυτή τη ζεστασιά που τόσο έχει λείψει απ’ όλους μας.
v