Τα καλύτερα τραγούδια που γράφτηκαν για την καραντίνα από Έλληνες καλλιτέχνες

Τα καλύτερα τραγούδια που γράφτηκαν για την καραντίνα από Έλληνες καλλιτέχνες

Εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, υπάρχουν κάποιες ελληνικές ψυχές που όχι μόνο δεν χάνουν την ελπίδα και το χιούμορ τους, αλλά διατηρούν άσβεστη της φλόγα της δημιουργικότητάς τους και γράφουν τραγούδια που απεικονίζουν το δύσκολο «τώρα» που όλοι βιώνουμε.

Αχ, Ντίνα! (Η καραντίνα) 

Ένα χαρούμενο τραγούδι από τους Αpicos με τεράστια δόση χιούμορ εξιστορεί τον «αβάσταχτο» πόνο ενός ερωτευμένου, ο οποίος μένει μακριά από την αγαπημένη του εξαιτίας της καραντίνας. Στο τέλος ωστόσο, το μήνυμα είναι αισιόδοξο:«Όταν τελειώσει η καραντίνα, θα έρθω να σε βρω και τότε Ντίνα... θα γίνει μακελειό!»

Ό,τι αγαπάω είναι σε καραντίνα

 Οι Picos Apicos και οι Τhe Pina Coladas "συναντήθηκαν" στο video clip του νέου τους τραγουδιού και μας κάνουν να χορεύουμε στο σαλόνι μας τραγουδώντας μαζί τους. Το χιούμορ τους μας φτιάχνει τη διάθεση και οι στίχοι φέρνουν το χαμόγελο στα χείλη μας καθώς σιγοτραγουδάμε «Μακριά σου εγώ δεν άντεχα ούτε για δυο λεπτά κι ας έκαιγες συνέχεια σουφλέ και γεμιστά!»

Καραντίνα (Ο κορωνιός)

Ο Λεωνίδας Μπαλάφας φέρνει μια ρεμπέτικη ατμόσφαιρα στο σπίτι μας τραγουδώντας κυνικά «Μάσκες, αντισηπτικά βρε και μακαρόνια δανεικά, να περάσω μια βδομάδα κι είμαι κι ευπαθής ομάδα». Οι χρήστες τους youtube ενθουσιάστηκαν και σχολίασαν θετικά το τραγούδι. Μάλιστα, ένας συγκεκριμένος έγραψε «σε πάω γιατί νιώθεις το ρεμπέτικο... δεν προσπαθεις να μιμηθείς το ρεμπέτικο.»

Μαζί ξανά

Μία από τις ωραιότερες φωνές της Ελλάδας, αυτή του Αλκίνοου Ιωανίδη, μας ταξιδεύει και μας γεμίζει αισιοδοξία. Στο πλευρό του οι δυο του κόρες τον συνοδεύουν και είναι αναμφίβολα κάτι εξαιρετικά τρυφερό. Υπομονή σ' όλους! Όπως λέει και το τραγούδι «θα περάσει, θα τελειώσει κάποια μέρα σαν κι αυτή...»

Φιλί σε καραντίνα

Από τα πιο γλυκά κομμάτια που βγήκαν αυτή την περίοδο είναι το «Φιλί σε καραντίνα» του Ισίδωρου Χαλλιορή! Όπως μας ενημερώνει, ο πατέρας του Κώστας Χαλλιορής έγραψε αυτό το ποίημα πριν από 50 χρόνια - τότε που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως στις μέρες της καραντίνας και του κορονοϊού, η μάνα δε μπορεί να φιλήσει το νεογέννητο παιδί της ή το παιδί της που επιστρέφει απ' το εξωτερικό. Συγκινητικό και υπέροχο!

To τραγούδι μας

Όπως διαβάσαμε το «Το τραγούδι μας» ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία του Κύπριου στιχουργού Σταύρου Σταύρου, με αφορμή την καινούρια μας καθημερινότητα στην εποχή του κορωνοϊού, που μας κρατάει όλους κλεισμένους στο σπίτι. Ο στιχουργός απηύθυνε μέσω Facebook πρόσκληση στους διαδικτυακούς του φίλους να απαντήσουν σε μια ανάρτησή του με μια λέξη της επιλογής τους. Σκοπός ήταν να γραφτεί μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο ένα τραγούδι το οποίο να περιλαμβάνει όλες αυτές τις λέξεις, αποδεικνύοντας ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε! Η ανταπόκριση ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, αφού μέσα σε λίγες ώρες συγκεντρώθηκαν πάνω από 200 λέξεις, τις οποίες ο στιχουργός μετέτρεψε σε τραγούδι!

Τα έσοδα που θα προκύψουν από το τραγούδι θα δοθούν από τους δημιουργούς του και τη δισκογραφική εταιρεία ως εισφορά στην Κυπριακή Δημοκρατία, για στήριξη της μάχης κατά του κορωνοϊού.

v