«Είμαι εργαζόμενη μητέρα 3 παιδιών κι αυτές είναι οι συμβουλές μου για την καραντίνα»

«Είμαι εργαζόμενη μητέρα 3 παιδιών κι αυτές είναι οι συμβουλές μου για την καραντίνα»

Όταν είσαι μητέρα τριών παιδιών, η ζωή σου δεν μπορεί παρά να είναι γεμάτη αλλά και κουραστική! Πόσο μάλλον τώρα που είσαι σπίτι όλη μέρα με τα παιδιά και  πρέπει να κάνεις τις δουλειές σου, να τα απασχολήσεις δημιουργικά και να κρατήσεις τις ισορροπίες της οικογένειας… Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να τα καταφέρεις χωρίς να τρελαθείς και η παρακάτω εργαζόμενη μητέρα τριών παιδιών μας εξηγεί πώς.

«Οι ρόλοι που καλούμαι να παίξω καθημερινά είναι πολλοί: μητέρα, σύζυγος, αδελφή, φίλη, συνάδελφος και παράλληλα ένας ελεύθερος και δημιουργικός άνθρωπος. Συνήθως οι ρόλοι μου εναλλάσσονται αυτόματα και πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Το τελευταίο διάστημα, όμως, λόγω της καραντίνας, είμαι 100% μαμά! Είμαι όλη μέρα με τα παιδιά, δουλεύω από το σπίτι, τα παιδιά κάνουν τηλεκπαίδευση και μοιράζομαι το ίδιο γραφείο με τον άντρα μου ο οποίος επίσης δουλεύει από το σπίτι.

Όλο αυτό είναι τρομακτικό και εξαιρετικά απαιτητικό και για να αντεπεξέλθω, πρέπει μέσα σε όλα όσα κάνω να φροντίζω καθημερινά και τον εαυτό μου! Στον παλιό κόσμο - μόλις λίγες βδομάδες πριν- δεν προλάβαινα να κάνω πολλά για μένα παρά μόνο 1-2 φορές την εβδομάδα. Ωστόσο, τα πράγματα έχουν αλλάξει και αν δεν είμαι εγώ καλά, δεν θα είναι κανείς μέσα στο σπίτι! 

Για να μην τρελαθώ, λοιπόν, κάνω όλα τα παρακάτω: 

Ασχολούμαι μόνο με όσα μπορώ να ελέγξω

Τις πρώτες μέρες έμενα άυπνη από το άγχος μου για το πότε θα τελειώσει όλο αυτό, πότε θα επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο ή πότε θα ξαναρχίσει κανονικά η ζωή. Με απασχολούσαν ερωτήματα που δεν μπορούσα να απαντήσω και τα οποία δεν περνούσαν από το χέρι μου. Πλέον ανησυχώ μόνο για όσα μπορώ να ελέγξω και η διάθεσή μου είναι σαφώς καλύτερη! 

Μιλάω καθημερινά με κάποιον που αγαπώ

Φροντίζω να αφιερώνω λίγα λεπτά την ημέρα για να μιλάω με τους δικούς μου ανθρώπους ώστε να αποσυμπιέζομαι και σκέφτομαι θετικά. Το ευχάριστο είναι πως έχω επανασυνδεθεί και με φίλους μου που μέχρι τώρα δεν προλάβαινα να τους τηλεφωνήσω. Βρισκόμαστε όλοι στην ίδια κατάσταση κι αυτό μας δένει και μας φέρνει πιο κοντά…

Ασχολούμαι με παιδικές μου συνήθειες

Νόμιζα πως αυτά που με ευχαριστούσαν ως παιδί θα τα βαριέμαι μεγαλώνοντας. Αυτές τις μέρες όμως συνειδητοποίησα πως κρύβω ακριβώς το ίδιο πάθος για τη ζωγραφική και το καραόκε όπως παλιά! Δεν περνάει μέρα λοιπόν που να μην παίζω με τα τρία μου παιδιά τα παιχνίδια που αγαπάω. Με κάνουν να ξεχνιέμαι και να σκέφτομαι με αισιοδοξία το μέλλον. 

Ξεκίνησα το βιβλίο που δεν προλάβαινα να διαβάσω

Μόλις τα παιδιά πέφτουν για ύπνο, χαλαρώνω με το βιβλίο μου. Μια ασχολία που με χαλαρώνει και κλείνει τη μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Εξάλλου, πάντα τα μικρά πράγματα συνθέτουν την μεγάλη ευτυχία!

Άλλαξα τις συνήθειές μου πριν τον ύπνο

Τις πρώτες μέρες της καραντίνας έκανα πολύ άστατο ύπνο και ξυπνούσα στις 4 τα ξημερώματα από το άγχος. Πλέον, φροντίζω πριν κοιμηθώ να διαβάζω, να συζητάω ευχάριστα πράγματα με τον άντρα μου ή να βλέπω κωμικές σειρές και ταινίες. Δεν βλέπω ειδήσεις, δεν διαβάζω άσχημα νέα ούτε μιλάω για δυσάρεστα θέματα που με αναστατώνουν. 

Αφήνω χώρο και χρόνο στα παιδιά

Πλέον, δεν χρειάζεται να περνάω όλη μου τη μέρα με τα παιδιά. Αφού δεν πάνε στο σχολείο κι εγώ στη δουλειά, χρειαζόμαστε όλοι τον προσωπικό μας χρόνο για να είμαστε καλά. Όταν δουλεύω τα αφήνω να παίξουν ή να διαβάσουν μόνα τους, ενώ εγώ ασχολούμαι με άλλα πράγματα. Έτσι, είμαστε όλοι ικανοποιημένοι χωρίς να μπουχτίζουμε ο ένας από τον άλλον».

Πηγή: popsugar.com

v