Οι 5 τύποι μαμάδων εν μέσω... καραντίνας

Οι 5 τύποι μαμάδων εν μέσω... καραντίνας

Η καραντίνα έχει αποκαλύψει τον…. Αληθινό και υποχόνδριο εαυτό μας αφού, κλεισμένες όλη μέρα σπίτι, κυνηγάμε μικρόβια, είμαστε αυθεντικές και δεν κρύβουμε καμιά πτυχή του υπέροχου εαυτού μας. Αντίθετα, βγάζουμε προς τα έξω κομμάτια μας που δεν γνωρίζαμε ούτε εμείς οι ίδιες ότι έχουμε! Παρόλα αυτά, συνήθως συναντάμε μία από τις παρακάτω κατηγορίες μαμάδων που, αν και περιγράφονται στην υπερβολή τους, σίγουρα θα ταυτιστείτε με μία τουλάχιστον από αυτές.

Ο θηλυκός Κατακουζινός 

Αναφερόμαστε στην υποχόνδρια μαμά που είναι λίγο πιο προσεκτική απ’ όλες τις υπόλοιπες! Απολυμαίνει το σπίτι, τα παιχνίδια των παιδιών, τα ρούχα και τα παπούτσια τουλάχιστον μία φορά την ώρα, ενώ πλένει στην μπανιέρα με οινόπνευμα τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ. Την αγαπάμε πολύ όμως γιατί χάρη σ’ εκείνη μένουμε κι εμείς οι υπόλοιποι ασφαλείς!

Η Ντένη Μαρκορά 

Είναι χαλαρή και αντιδρά με μπλαζέ ύφος και λοξό χαμόγελο στο άκουσμα της λέξης «κορονοϊός». Φυσικά και κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, αλλά αντιμετωπίζει την κατάσταση με χιούμορ και… evian! Στο κάτω κάτω της γραφής, δεν θα πεθάνουμε κιόλας…. Μπόρα είναι και θα περάσει!

Ο Στέφανος Χίος της οικογένειας 

Πρόκειται για την μαμά που συνήθως σπέρνει τον πανικό. Χάνει συχνά την ψυχραιμία της, απαιτεί από τους υπόλοιπους να πάρουν την κατάσταση τόσο σοβαρά όσο κι εκείνη κι αντίθετα από την παραπάνω μαμά, κάθε της πρόταση καταλήγει με τη φράση «Θα πεθάνουμε όλοι!»

Ο θηλυκός Σωτήρης Τσιόδρας 

Είναι ψύχραιμη, προσεκτική και σπάνια αναπαράγει αυτά που ακούει ή διαβάζει στα ΜΜΕ. Πριν πει κάτι πρέπει να είναι σίγουρη για την εγκυρότητά του και ο στόχος της είναι να επαγρυπνά αλλά και να εφησυχάζει όσους βρίσκονται γύρω της. Με λίγα λόγια, είναι η μαμά που όλοι θα θέλαμε να έχουμε (ή να είμαστε). 

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη 

Μιλάμε για την μαμά που ζηλεύουμε όλες! Ακόμα και στην καραντίνα, ακόμα και υπό κατάσταση σοκ, παραμένει γοητευτική και αγέραστη! Φροντίζει πάντα να είναι μακιγιαρισμένη, περιποιημένη και γλυκομίλητη ενώ ποτέ δεν θα την δεις αναμαλλιασμένη να τρέχει πανικόβλητη στους διαδρόμους του σπιτιού. Ό,τι κι αν συμβεί, θα είναι η όμορφη της παρέας. 

Η Αστυνόμος Σαΐνης 

Η μαμά «Αστυνόμος Σαΐνης» είναι υπέροχη και γλυκύτατη! Κυνηγάει παντού μικρόβια, προσπαθεί να λύσει τα άλυτα μυστήρια της επιστήμης και συνήθως την βρίσκεις μπροστά από τον υπολογιστή να κάνει έρευνες για να μάθει όλα όσα μας κρύβουν. Όταν δεν βρίσκεται μπροστά από τον υπολογιστή, περιποιείται και φροντίζει όσους περισσότερους ανθρώπους μπορεί!

v