Σιδηρόκαστρο: οι ψαλμοί της Μεγάλης Εβδομάδας πλημμύρισαν τους δρόμους αντί των πιστών

Σιδηρόκαστρο: οι ψαλμοί της Μεγάλης Εβδομάδας πλημμύρισαν τους δρόμους αντί των πιστών

Η αλήθεια είναι πως, όσο και αν τα περιοριστικά μέτρα είναι απολύτως απαραίτητα εν μέσω πανδημίας, το Πάσχα μακριά απ’ την εκκλησία είναι κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει. Επιπλέον, η συλλογική κατάνυξη και η αγαλλίαση της ψυχής που νιώθει κανείς όταν συμμετέχει στη Θεία Λειτουργία με το υπόλοιπο εκκλησίασμα, είναι κάτι που χρειαζόμαστε ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες μέρες που δοκιμάζεται η ανθρωπότητα. Κάπως έτσι ένιωσαν και οι κάτοικοι αυτής της γειτονιάς κι αποφάσισαν να την μετατρέψουν σε εκκλησία και τα μπαλκόνια τους σε στασίδια.

Όπως σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, οι άνθρωποι θα ήθελαν να παρακολουθούν τις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, όχι απ’ το σπίτι τους, αλλά δίνοντας το παρόν στους Ναούς μας. Παρ’ όλ’ αυτά, σε μια μικρή γειτονιά αυτής της βορειοελλαδίτικης πολίχνης, οι κάτοικοι αποφάσισαν να κάνουν κάτι καλύτερο απ’ το να κάθονται ο καθένας μόνος του μπροστά στην τηλεόρασή του.

Έβαλαν λοιπόν τους δέκτες τους στη διαπασών, ώστε η γειτονιά να πλημμυρίσει με ψαλμωδίες, ξορκίζοντας την κακή συγκυρία και δηλώνοντας ότι η εκκλησία δεν είναι μόνο ο ναός, αλλά και κάθε μέρος όπου βρίσκεται έστω και ένας από τους πιστούς της.

v