Πολύτιμες συμβουλές παιδιάτρων για ασφαλή και χαρούμενα μωρά

Πολύτιμες συμβουλές παιδιάτρων για ασφαλή και χαρούμενα μωρά

Το να είσαι γονιός δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, ειδικά αν είναι η πρώτη σου φορά. Τα μωρά έχουν το δικό τους τρόπο να επικοινωνούν μαζί μας και μέχρι να τον καταλάβουμε περνά αρκετός καιρός. Ωστόσο, κάποιες συμβουλές παιδιάτρων σχετικά με το πώς τους αρέσει να τα κρατάμε ή πώς θα κοιμηθούν χωρίς διακοπές, μπορούν να μας φανού πολύτιμες τον πρώτο καιρό!

Πώς να τοποθετήσετε το καρεκλάκι του αυτοκινήτου

Τα μωρά πρέπει πάντα να κάθονται σε ειδικό καρεκλάκι στο αυτοκίνητο, και μάλιστα το κατάλληλο ανάλογα με την ηλικία τους. Εκτός από το προσεκτικό οδήγημα και τις χαμηλές ταχύτητες, συστήνεται από τους παιδίατρους το καρεκλάκι να κοιτάζει στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και όχι τον οδηγό. 

Πώς να βοηθήσετε το μωρό σας να κοιμηθεί με ασφάλεια

Βάλτε το μωρό να κοιμηθεί ανάσκελα, αποφεύγοντας τις βαριές κουβέρτες και τα πολλά παιχνίδια δίπλα του,ακόμα κι αν είναι μαλακά και μοιάζουν ακίνδυνα. Έτσι, δεν υπάρχει φόβος να βάλει στο στόμα του κάτι που δεν πρέπει ενώ δεν έχει αντιπερισπασμούς και κοιμάται ευκολότερα και περισσότερο. 

Πώς θα καταλάβετε αν το μωρό σας πεινάει

Συνήθως τα μωρά προσπαθούν να σας που ότι πεινάνε πριν αρχίσουν να κλαίνε. Θα το καταλάβετε εάν τα νιώσετε να ψάχνουν για το στήθος σας για να θηλάσουν, ή αν αρχίσουν να πιπιλάν το δάχτυλό τους σαν να ήταν το μπιμπερό με το γάλα τους. 

Πώς θα τα βοηθήσετε να κοιμηθούν γρηγορότερα

Η πολύτιμη συμβουλή ενός παιδιάτρου είναι να φτιάξετε μια γωνιά με λίγα βιβλία δίπλα στο κρεβάτι του παιδιού ώστε να επιλέξει γρήγορα ένα από αυτά πριν την ώρα του ύπνου. Έτσι, θα φτιάξετε μια ρουτίνα ύπνου που βοηθά το μωρό να κοιμάται πιο ήρεμο και πιο γρήγορα. Αποφύγετε τις πολλές επιλογές βιβλίων γιατί θα μπερδευτεί, θα εκνευριστεί και θα δυσκολευτείτε να το κοιμίσετε.

Πώς θα βοηθήσετε το παιδί να δοκιμάσει νέες γεύσεις

 Ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε έως και 12 φορές να δώσετε στο παιδί μια νέα γεύση μέχρι να την δοκιμάσει και να την συνηθίσει. Μην το βάλετε κάτω και συνεχίστε την προσπάθεια! Αφήστε το να την επεξεργαστεί και ποτέ μην το ενθαρρύνετε με κάποια επιβράβευση για να το φάει γιατί έτσι θα συνδυάσει τις επιβραβεύσεις (π.χ. τα γλυκά) με κάτι καλό και τα λαχανικά που αρνείται να δοκιμάσει με κάτι κακό. 

Πώς να βοηθήσετε το μωρό να σταματήσει να κλαίει

Η συγκεκριμένη συμβουλή δίνεται από έναν παιδίατρο με μεγάλη πείρα και είναι δοκιμασμένη. Εάν το μωρό σας κλαίει ενώ είστε σίγουρη πως δεν πεινάει, δεν πονάει ή δεν χρειάζεται άλλαγμα, κρατήστε το όπως στη φωτογραφία. Τα χέρια του πρέπει να είναι παράλληλα με το στήθος του και ασφαλισμένα, ενώ το στηρίζετε στην περιοχή της πάνας. 

Πηγή: brightside.me

v