Πώς να διακοσμήσετε το μπαλκόνι σας για να νιώθετε ότι είστε στην αγαπημένη σας καφετέρια

Πώς να διακοσμήσετε το μπαλκόνι σας για να νιώθετε ότι είστε στην αγαπημένη σας καφετέρια

Με την καραντίνα έχουμε ξεχάσει πώς είναι να πίνεις ανέμελα το καφεδάκι σου στην καφετέρια της γειτονιάς. Τα μαγαζιά είναι κλειστά και δεν ξέρουμε ακόμα πότε η ζωή μας θα επανέλθει στους φυσιολογικούς ρυθμούς της. Ως τότε όμως εκτός από υπομονή, μπορούμε να κάνουμε μερικές αλλαγές που... βελτιώνουν την ποιότητα ζωής μας όπως το να μετατρέψουμε το μπαλκόνι μας σ΄ένα φινετσάτο...καφέ. Τώρα που ανοίγει ο καιρός είναι ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τα παρακάτω κόλπα.

 

Οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά γι' αυτό δεν πρέπει να ξεχνάμε τον φωτισμό!

Αρωματικά κεριά, φαναράκια ακόμα και λαμπάκια μπορούν να θυμίσουν χουχουλιάρικο μπαρ. Yπάρχουν ωστόσο και πιο...πρωτότυποι τρόποι για να φωτίσετε το μπαλκόνι σας, όπως για παράδειγμα ένα ποτιστήρι που ρίχνει φως ή ένα φορητό τζάκι.

Λίγο καφές,  λίγο θέα τους δρόμους της Αθήνας και τα φυτά μου

Μην ξεχάσετε να διακοσμήσετε το μπαλκόνι σας όσο μικρό κι αν είναι με φυτά. Μικρές γλαστρούλες με μυρωδάτα λουλούδια ή ακόμη κι αναρριχητικά φυτά σίγουρα θα κάνουν τη διαφορά.

Χλοοτάπητες για επιστροφή στη φύση

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να αισθανθείτε ότι είστε έξω σε μια καφετέρια στην εξοχή ενώ βρίσκεστε στο μπαλκόνι σας είναι να το στρώσετε με χλοοτάπητα. Αν διακοσμήσετε σωστά όλο το μπαλκόνι, το τεχνητό γκαζόν δίνει ένα φινετσάτο αποτέλεσμα.

Τα μπαμπού που σας κρύβουν από τα αδιάκριτα βλέμματα

Τοποθετώντας μπαμπού περιμετρικά του μπαλκονιού, θα νιώσετε ότι είστε σε έναν εξωτικό κήπο ενός παριζιάνικου καφέ. Αν θέλετε να «κρύβεστε», προτιμήστε ψηλά μπαμπού που θα τοποθετήσετε στις άκρες του μπαλκονιού για να αποφύγετε τα βλέμματα ορισμένων περίεργων γειτόνων.

Xρωματιστά μαξιλάρια και χαλιά

Γεμίστε...χρώμα το μπαλκόνι σας με μαξιλάρια, χαλιά και ριχτάρια σε ανοιξιάτικα χρώματα. Ακόμα και δυο απλές σιδερένιες καρέκλες μ' ένα χρωματιστό μαξιλάρι μπορούν να δώσουν μια διαφορετική νότα στο μπαλκόνι σας.

Λίγες συμβουλές για τα έπιπλα...

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε ακριβά έπιπλα εξωτερικού χώρου για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά αν είστε διατεθημένες να αγοράσετε μερικά πράγματα, προτιμήστε ξύλινα έπιπλα ή σιδερένια όπως αυτά που χρησιμοποιούν στις καφετέριες. Και φυσικά μην ξεχάσετε τα σκαμπουδάκια.

Φωτογραφίες: pinterest.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v