Άρση περιορισμών: Πού θα φοράμε μάσκα και πώς θα κουρευόμαστε από Δευτέρα

Άρση περιορισμών: Πού θα φοράμε μάσκα και πώς θα κουρευόμαστε από Δευτέρα

Η επόμενη μέρα που τόσο περιμέναμε είναι πλέον πολύ κοντά! Μετράμε κυριολεκτικά τις μέρες μέχρι την άρση των αυστηρών μέτρων που είχε πάρει η κυβέρνηση και από Δευτέρα 4 Μαΐου βγαίνουμε δειλά και προσεκτικά από τα σπίτια μας. 

Αρκεί να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση, να έχουμε στο νου μας πως ο ιός είναι ακόμα σε έξαρση και να ακολουθούμε τους νέους κανόνες που θα εμποδίσουν την εξάπλωσή του.

Η χρήση της μάσκας και τα πρόστιμα

Η επόμενη μέρα, λοιπόν, επιβάλλει τη χρήση μάσκας! Έτσι, από Δευτέρα 4 Μαΐου, εκτός από το αντισηπτικό μας θα έχουμε στην τσάντα μία κατά προτίμηση χειρουργική μάσκα, την οποία θα φοράμε σε: 

  • Κλειστούς χώρους 
  • Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Με λίγα λόγια, θα πρέπει να φοράμε μάσκα όταν ψωνίζουμε σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, φούρνους κτλ, όταν χρησιμοποιούμε το μετρό ή το λεωφορείο, αλλά και στο κομμωτήριο. 

Αυστηρό πρόστιμο για μη χρήση της μάσκας

Μέχρι τώρα πληρώναμε πρόστιμο για οποιαδήποτε άσκοπη μετακίνησή μας. Από δω και πέρα, θα πληρώνουμε πρόστιμο €150 εάν δεν φοράμε τη μάσκα μας στους χώρους όπου προβλέπεται. 

Τι θα ισχύσει για τα κομμωτήρια

Από Δευτέρα ανοίγουν και τα κομμωτήρια, τα οποία θα λειτουργούν με συνεχές ωράριο (Δευτέρα έως Σάββατο, 7 π.μ. - 9 μ.μ.) και θα πηγαίνουμε μόνο με προγραμματισμένο ραντεβού. Μάλιστα, συστήνεται να αφήσουμε να περάσει λίγο διάστημα ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός και μετά να κλείσουμε το ραντεβού μας.

Οι κανόνες που πρέπει να τηρούνται το επόμενο διάστημα είναι:

  • Πελάτες και εργαζόμενοι φοράνε υποχρεωτικά μάσκα. 
  • Τήρηση των αποστάσεων μέσα στο κομμωτήριο, δηλαδή οι καρέκλες δεν θα είναι όπως ήταν παλιά, δίπλα- δίπλα. Θα πρέπει να απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον ένα μέτρο.
  • Αν το κομμωτήριο είναι μεγάλο θα μπαίνουν μέσα 3 με 4 άτομα και μαζί με τους εργαζόμενους δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα 6 με 7 άτομα.
  • Στα μικρά κομμωτήρια θα μπαίνουν μέχρι 2 πελάτες.
  • Παράθυρα και πόρτες θα πρέπει να παραμένουν ανοιχτά για να δημιουργείται ρεύμα και το κλιματιστικά θα πρέπει να είναι κλειστό. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στο στέγνωμα με το πιστολάκι, διότι γίνεται περιστροφή αέρα, γι αυτό είναι απαραίτητο οι πόρτες και τα παράθυρα να είναι ανοιχτά ώστε να υπάρχει αλλαγή αέρα.
  • Δεν χρησιμοποιούμε σεσουάρ, διότι είναι κλειστά και μέσα γίνεται περιστροφή αέρα.

v