Η 6χρονη κόρη μου κλαίει που δεν μπορεί να δει την γιαγιά της. Τι να κάνω;

Η 6χρονη κόρη μου κλαίει που δεν μπορεί να δει την γιαγιά της. Τι να κάνω;
Ερώτηση:
Καλησπέρα σας. Η 6χρονη κόρη μου είναι πολύ δεμένη με τη γιαγιά της και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό. Είμαστε τυχεροί και μένει κοντά μας, με αποτέλεσμα να συναντιόμαστε σχεδόν καθημερινά. Το πρόβλημα είναι ότι από τότε που ξέσπασε ο κορονοϊός και εφαρμόστηκε η καραντίνα, όπως ήταν αναμενόμενο σταμάτησα να την πηγαίνω στο σπίτι της γιαγιάς της για να την προστατεύσουμε. Στην αρχή η μικρή το δέχτηκε και συμπεριφέρεται μέχρι και σήμερα υπεύθυνα. Κάνουμε βιντεοκλήσεις, την πηγαίνω να τη δει κάτω απ’ το μπαλκόνι της. Τις τελευταίες μέρες ωστόσο, η κόρη μου κλαίει και ζητάει να τη δει. Έχω προσπαθήσει να της εξηγήσω ότι δεν γίνεται ακόμα, αλλά εκείνη μου το ζητάει συνεχώς με κλάματα. Τι μπορώ να κάνω;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Έχετε κάνει ήδη τόσα καλά! Είναι τόσο όμορφο που έχετε φτιάξει καλές σχέσεις με τους σημαντικούς ανθρώπους γύρω σας! Τόσο σημαντικό που τις σχέσεις αυτές τις χαίρεστε, τις δυναμώνετε! Είναι επίσης πολύ σημαντικό το πόσο όμορφα έχετε πλαισιώσει μέχρι σήμερα όλη αυτήν τη δύσκολη κατάσταση.

Έχετε περάσει με τη στάση σας υπέροχα μηνύματα στην κόρη σας. Πώς να χαίρεται τους ανθρώπους. Πώς να φροντίζει τις σχέσεις της. Πώς να επικοινωνεί το συναίσθημα της. Πώς να ζητάει. Πώς να ξέρει όταν χρειάζεται να κάνει υπομονή. Πώς να προσέχει τον εαυτό της και τους άλλους. Πώς να βρίσκει δημιουργικούς τρόπους να αξιοποιεί τη ζωντάνια της!

Όλα αυτά τα πολύ σημαντικά τα έχει η δική σας στάση! Είναι πολύ όμορφο που η κόρη σας νιώθει άνετα να μοιραστεί τη δυσκολία της μαζί σας! Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να συνεχίσετε να τη φροντίζετε! Μέσα από τη σπουδαία σχέση σας, παίρνει όλα εκείνα που χρειάζεται. Αγάπη, ενδιαφέρον, σημαντικότητα! 

Να τη χαίρεστε και θα βγείτε εμπλουτισμενοι από αυτήν τη δοκιμασία!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v