Έχω ακανόνιστη περίοδο, αλλά πριν από μέρες είδα καφέ υγρό. Είναι σημάδι ωορρηξίας;

Έχω ακανόνιστη περίοδο, αλλά πριν από μέρες είδα καφέ υγρό. Είναι σημάδι ωορρηξίας;

Ερώτηση:
Καλησπέρα σας. Έχω ακανόνιστη περίοδο. Πότε 37, πότε 34, πότε 35 ημέρες. Πριν να μου έρθει η περίοδος, 10 μέρες πριν, είδα στο εσώρουχό μου ότι έχω καφέ υγρό. Η γυναικολόγος μου είπε ότι μάλλον τότε έκανα ωορρηξία. Ισχύει; Γιατί προσπαθώ για παιδάκι εδώ και καιρό και όταν έβλεπα αυτό το καφέ για 2 ημέρες, σταματούσα τις σεξουαλικές επαφές.
Απάντηση:

Αν θέλετε να συλλάβετε, καλό είναι να έχετε επαφές κάθε 2-3 ημέρες από την 10η έως την 25η μέρα του κύκλου εφόσον η περίοδός σας είναι ως τις 37 μέρες. Από εκεί και ύστερα το καφέ μπορεί να μην σημαίνει τίποτα. Δεν μπορεί να σημαίνει πάντα ωορρηξία, είναι πολύ ασαφές. 

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v