Είναι δυνατόν να φταίει το παιδί για τις αταξίες και όχι ο ενήλικας που το προσέχει και δεν βάζει όρια;

Είναι δυνατόν να φταίει το παιδί για τις αταξίες και όχι ο ενήλικας που το προσέχει και δεν βάζει όρια;
Ερώτηση:
Όταν ο 10 ετών γιος μου μένει με την γιαγιά του είναι όλο ζαβολιές. Ο σύζυγος μου μετά του μιλάει άσχημα και τον πληγώνει χωρίς να κάνει ούτε μια παρατήρηση στην μητέρα του. Είναι δυνατόν να φταίει το παιδί και όχι ο ενήλικας που το προσέχει και δεν βάζει όρια; 
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνωστήρια,

Είναι υπέροχο εκ μέρους σας που κοιτάτε τρυφερά τον γιο σας και μπορείτε να κατανοήσετε τη συμπεριφορά του! Την κατανόηση σας αυτή χρειάζεται να την αξιοποιήσετε σε όλα τα επίπεδα σχέσεων έτσι ώστε να μη γίνει αφορμή για να ενοχοποιήσετε κάποιον σημαντικό ενήλικα ή να εντείνετε τις σχέσεις σας.

Ο γιος σας μέσα από τη συμπεριφορά του προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί σας. Σας δείχνει πότε δυσκολεύεται και πότε είναι ευχαριστημένος. Εάν λοιπόν κατανοείτε ότι η συμπεριφορά του αλλάζει όταν βρίσκεται με κάποιο άλλο πρόσωπo, έχετε να τον ακούσετε και να τον φροντίσετε για οτιδήποτε και εάν τον δυσκολεύει. Το να τον μαλώνετε δεν έχει νόημα, ούτε να στραφείτε εναντίον κάποιου άλλου.

Τρυφερά λοιπόν προσεγγίζετε το θέμα, συζητώντας με τον σύντροφό σας για τον δικό σας τρόπο. Είστε οι γονείς, οι πιο σημαντικοί και επομένως οι πιο ικανοί να βάλετε σωστά και αποτελεσματικά τα όρια που επιθυμείτε στον γιο σας. Όχι για να τον τιμωρήσετε, αλλά για να συμβάλλετε ώστε να μεγαλώνει υπέροχα!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v